През последните три-четири седмици процентът на положителните проби за COVID-19

...
През последните три-четири седмици процентът на положителните проби за COVID-19
Коментари Харесай

Доц. Кунчев е разтревожен от развитието на COVID-19 у нас. Вижте какво предупреждава той!

През последните три-четири седмици процентът на положителните проби за COVID-19 се движи в доста тесни граници – между 4.5 и 5.5, стационира на този показател. Това каза пред БНР главният санитарен здравен инспектор и заместник-председател на Националния оперативен щаб доц. д-р Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ " Васил.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11088
Той изрази притеснение, че все по-млади боледуват.

" За три месеца този процент, който в началото е бил от 5 до 7 за отделните региони, сега е достигнал до 25 ", даде за пример специалистът.

По думите му младите карат безсимптомно или по-леко вируса, но са заплаха за по-възрастната част от населението.

Ето къде са новите заразени от COVID-19 в страната

" В България работим със седмична заболяемост, а в Европа – с 14-дневна, с оглед да се избегнат понякога доста резките движения нагоре и надолу в дневната заболяемост, тъй като тя се влияе от много фактори, част от които са случайни ", коментира още Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ " Васил.

Той изказа мнение, че има вероятност да се появят положителни проби и сред учениците, ако тенденцията все по-младите да боледуват се запази. В тази връзка Кунчев коментира и възможността за дистанционно обучение.

" Дистанционното обучение е алтернатива, но си давам сметка, че не може да продължи безкрайно. Не може цяла година децата да учат дистанционно, няма как то на 100% да даде същите резултати, както нормалното обучение. Честно казано, ако продължи разпространението на вируса с такива темпове, дали ще бъдат на училище или извън училище, особено за по-големите класове, контактите са налице и разпространението ще продължи “, каза още специалистът.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11088  Белгия вкарва наложителна карантина за част от пасажерите от България Белгия вкарва наложителна карантина за част от пасажерите от България  Сливен регистрира растеж на инфектираните Сливен регистрира растеж на инфектираните  Най-богатите страни купуват ваксини като луди? Най-богатите страни купуват ваксини като луди?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР