През последната седмица, от миналия четвъртък досега, във Варненска област

...
През последната седмица, от миналия четвъртък досега, във Варненска област
Коментари Харесай

Борят се за живота на петима лекари с COVID-19 във Варна

През последната седмица, от миналия четвъртък досега, във Варненска област с Ковид-19 са заразени общо 56 медицински специалисти, съобщи областният управител Стоян Пасев, цитиран от БТА.

Той уточни, че от заразените 22-ма са лекари, 14 - медицински сестри, и 20 души - друг персонал.

Петима от лекарите са в интензивно отделение, в много тежко състояние. Медицинските специалисти са основно от болниците " Света Марина " и " Света Анна " във Варна.

За същия период новорегистрираните случаи на COVID-19 в областта са 1740. Хоспитализирани са 303 пациенти, 1437 са на домашно лечение. През периода са починали общо 56 души.



Пасев съобщи, че COVID-19 в областта се разпространява основно дифузно, но има и семейни огнища. Освен това са регистрирани случаи в старчески дом в Провадия, има болни курсанти във Военноморското училище и в две военни поделения.

Пасев каза още, че за една седмица само 22 души са отговаряли на критериите за даряване на кръвна плазма. По думите му, половината от желаещите не отговарят на изискването да са изградили достатъчно антитела.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15777  Вучич: Сърбия се доближава към пагубен сюжет по отношение на COVID-19 Вучич: Сърбия се доближава към пагубен сюжет по отношение на COVID-19  Болницата в Бургас насочи апел към преболедувалите COVID-19: Дарете кръв! Болницата в Бургас насочи апел към преболедувалите COVID-19: Дарете кръв!  Хърватия записва нов връх от 4009 случая на ковид Хърватия записва нов връх от 4009 случая на ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР