През март работодателите от частния сектор на САЩ съкратиха работни

...
През март работодателите от частния сектор на САЩ съкратиха работни
Коментари Харесай

27 хил. работни места бяха съкратени в частния сектор на САЩ

През март работодателите от частния сектор на САЩ съкратиха работни места за пръв път от 2017 г. насам, тъй като икономика спря заради силно разрастващата се епидемия от коронавируса в страната, показват резултати от последното проучване на компанията Automatic Data Processing Inc. (ADP), предаде БНР.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3623
Ню Йорк се трансформира заради коронавируса, който е по-смъртоносен в САЩ, отколкото в Китай

Според доклада на ADP през март бяха съкратени 27 000 работни места в американския частен сектор, което обаче е далеч по-малко, отколкото прогнозите на икономисти и анализатори за загуба на поне 150 000 работни места. Трябва обаче да се има предвид, че самото проучване беше проведено до 12-ти март, което е същият период, използван и от Департамента по труда при представяне на официалния ежемесечен доклад за американския трудов пазар и за нивото н безработица.

С оглед на това от компанията ADP заявиха, че представените днес данни не отразява цялостното негативно въздействие на пандемията от Covid-19 върху състоянието на общата трудова заетост в САЩ. Според ADP най-силно пострадали за този период са били малките американски компании (с наети между 1 и 49 работници), като те са съкратили 90 000 работни места, докато средните по размер компании (с персонал между 50 и 499 души) са наели до средата на миналия месец 7 000 трудещи се, а големите компании (с персонал над 500 души) са добавили 56 000 нови работни места.

Секторът на услугите за сега пострада най-силно от коронавируса, като бяха съкратени нетно 18 000 работни места, като само в рамките на транспортния бизнес бяха съкратени 37 000 работни места, докато при професионалните и бизнес услуги бяха разкрити 11 000 нови работни места. В производствения сектор пък бяха съкратени нетно 9 000 трудещи се, като в строителството бяха съкратени 16 000 работни места, но в промишлеността бяха разкрити нови 6 000 работни места. В сектора на здравните услуги обаче бяха разкрити нови 48 000 работни места, тъй като здравеопазването ще изнесе най-голямата непосредствена тежест от силно разгарящата се епидемия от коронавирус.

Между 100 и 240 хиляди души ще умрат в САЩ от коронавируса, прогнозира Белият дом

" Важно е да се отбележи, че Националният отчет за заетостта на ADP се основава на данни до 12-то число на месеца. Това е същият период, който Бюрото по труда използва за своето проучване ", заяви Ахю Илдирмаз, вицепрезидент и ръководител на Научноизследователския институт на агенция ADP и добави: " Като такъв, проучването за март не отразява напълно най-новото въздействие на Covid-19 върху ситуацията със заетостта, включително върху броя на заявленията за безработица, които бха отчетени на 26 март 2020 г. ".

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3623  Държавни организации, общини и компании се обръщат за защитни маски към кооперациите на хора с увреждания Държавни организации, общини и компании се обръщат за защитни маски към кооперациите на хора с увреждания  Пагубните неолиберални политики довели до краха на здравната система, счита Станишев Пагубните неолиберални политики довели до краха на здравната система, счита Станишев  Германското държавно управление утвърди по-строги правила за обществените мрежи Германското държавно управление утвърди по-строги правила за обществените мрежи
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР