През изминалата седмица в област Сливен бе отчетен ръст от

...
През изминалата седмица в област Сливен бе отчетен ръст от
Коментари Харесай

В област Сливен за седмица е отчетен ръст от 63.6% на заболелите от коронавирус

През изминалата седмица в област Сливен бе отчетен ръст от 63.6 процента на заболелите спрямо предходния период, съобщиха от Областния кризисен щаб. Значителното увеличение се дължи на диагностицираните потребители и персонал от социалния дом " Качулка ".

Последният седмичен анализ на ОД на МВР показва, че от началото на епидемичната обстановка най-голяма концентрация на установени с COVID-19 лица на 1000 души население се наблюдава в община Нова Загора - 5.8 на 1000 жители. В община Сливен данните са 5.1 на 1000 жители, в общините Котел и Твърдица - съответно 2.6 и 2.1 на 1000 жители.

Към момента активните случаи на COVID-19 в областта са 456. Епидемичен взрив има в Дом за стари хора в новозагорското село Баня, където 35 от общо 46 потребители са с положителен тест, както и осем диагностицирани от общо 26 души от персонала.

През последното денонощие са починали двама пациенти на 80 и на 84 години, от Сливен и Нова Загора.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13643  Над 7 хиляди нови случая на COVID-19 в Украйна Над 7 хиляди нови случая на COVID-19 в Украйна  Петима души от личния състав на дома за остарели хора във Вълчедръм са инфектирани с COVID-19 Петима души от личния състав на дома за остарели хора във Вълчедръм са инфектирани с COVID-19  До месец държавното управление би трябвало да актуализира Националния проект за подготвеност за грипна пандемия До месец държавното управление би трябвало да актуализира Националния проект за подготвеност за грипна пандемия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР