Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Не питайте президента колко са починалите от COVID-19

Президентът на САЩ Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския изрази скептицизъм за броя на починалите от коронавируса, който му бе съобщен от неговите собствени експерти, пише в редакционен материал в. " Ню Йорк таймс " и отбелязва, че през последните седмици държавният глава изразява недоволство от броя на съобщаваните смъртни случаи от COVID-19.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8123
Броят на починалите, извън всякакво съмнение, буди съжаление: в САЩ смъртните случаи от коронавируса са над 85 000, а случаите на заразяване са 1,4 милиона. Много експерти по обществено здраве обаче, включително и от правителството на Тръмп, твърдят, че не са преброени всички смъртни случаи и случаи на заразяване.

Тръмп: Новите случаи на зараза в САЩ с COVID-19 бележат силен спад

Въпреки това президентът Тръмп и някои високопоставени членове на правителството изглежда подозират, че броят на починалите от COVID-19 е завишен.

" Дебатът за точността на данните, представени от Центровете за контрол и превенция на заболяванията, се е превърнал в толкова гореща тема за Белия дом, че специалният екип за борба с коронавируса прави повторна оценка на броя на смъртните случаи като част от по-голяма проверка на въпроси, свързани с качеството на данните ", заяви правителствен служител пред " Ню Йорк таймс ".

" Белият дом трябва да направи тази проверка прозрачно и да оповести ако има неизвестни досега опасения. Да се знае колко американци са починали от заболяването е жизненоважно при организирането на ответната реакция. Подобно на много други въпроси, свързани с пандемията, въпросът за броя на смъртните случаи стана причина за объркване в обществото и партийно противопоставяне ", посочи още медията.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8123  342 са инфектирани с ковид в Германия 342 са инфектирани с ковид в Германия  В Шанхай е открит за пръв път от 2 март локален случай на COVID-19 В Шанхай е открит за пръв път от 2 март локален случай на COVID-19  Може ли организмът ни самичък да пребори COVID-19?

Може ли организмът ни самичък да пребори COVID-19?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР