Президентът не каза нищо ново в словото си, а демонстрира

...
Президентът не каза нищо ново в словото си, а демонстрира
Коментари Харесай

Тома Биков захапа президента: Води хибридна политика

Президентът не каза нищо ново в словото си, а демонстрира тяснопартийно конфронтиране. Със сигурност проблеми има и никой няма против те да се посочват от президента. Той обаче не говори с никой друг, освен с БСП. Той говори за повсеместен разпад на държавността, но не посочва нищо конкретно. Това каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков в предаването „ Още от деня “ по БНТ.

Той не каза подобно нещо. Румен Радев посочи, че не се спазва законът и Изборния кодекс. Всички секции в България трябваше да имат машинно гласуване. Това каза депутатът от БСП Христо Проданов.

Темата прерасна във взаимни нападки заради грандиозни изборни нарушения. „ Аферата Костинброд граничеше с преврат. Има решение на съда, което е недостатъчно. Тези, които го организираха трябваше да бъдат съдебно преследвани, категоричен беше Тома Биков.

Според БСП тогава е предотвратена голяма изборна измама с фалшиви бюлетини. По думите му, тогава е имало камиони с двойни дъна.
„ Питайте Петър Кънев, който печаташе бюлетини за вас и каза, че това, което говорите са глупости “, репликира Биков.
„ Всички избори, които загубите явно са нечестни “. Отбеляза депутатът от ГЕРБ.

Проданов обясни, че в секцията, в която гласуват приятелите и семейството му е нямало нито един глас за него, което е странно. Президентът призова за алтернативи като убедителна стратегическа политики. Това се постига със стратегически документ, обясни представителят на опозицията. Проблемът е в системата. Това значи президентска република. Смяна на модела и връщане към Конституцията, обясни Христо Проданов.
България е парламентарна република и решенията се взимат в парламента, напомни Биков.

От БСП смятат, че решенията се взимат другаде, а в парламента само се приемат.
Чуха се критики към президента, относно външната му политика.

„ Президентът направи външнополитически гаф с обръщането на позицията си на 180 градуса само за няколко дни по отношение на кризата между Русия и Украйна. Питам се кой е отговорен за това. За два дни той успя да произведе антируска и антиукраинска позиция. Нека се държим като сериозна държава. Президентът води хибридна политика. В изказването си той разрушава доверието, което Европа има към нас “, каза Биков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР