Президентът на САЩ Доналд Тръмп след като на първо време

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп след като на първо време
Коментари Харесай

Тръмп скочи на Рияд заради убития Хашоги: Имало е заблуда и лъжи!

Президентът на САЩ Доналд Тръмп след като на първо време определи като достоверна версията на Саудитска Арабия за смъртта на журналиста Джамал Хашоги, сега спомена за " лъжи " на Рияд, предаде Франс прес.
" Очевидно е имало заблуда и лъжи ", заяви Тръмп в интервю за в. " Вашингтон пост " - вестникът, на който сътрудничеше Хашоги. " Техните версии са много разпокъсани ", допълни той, визирайки версиите на саудитците.
В момент, в който Тръмп е поставен на нарастващ натиск у дома, за да действа срещу Саудитска Арабия, в интервюто той на няколко пъти говори за важността на икономическите връзки между двете страни и за ролята на саудитския престолонаследник
Мохамед бин Салман в тези връзки. В интервюто Тръмп нарече принца " силна личност ", която " обича наистина страната си ".
" Никой не ми е казал, че той е отговорен. Никой не ми е казал, че той не е отговорен. Ние не сме стигнали до този момент ", заяви Тръмп, споменавайки за възможността принцът да е бил запознат едва постфактум със събитията.
" Бих искал той да не е отговорен. Мисля, че той е един много важен съюзник за нас. По-специално в случая с Иран, който върши толкова зловредни дейности по света, принцът е добра противотежест ", каза Тръмп.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР