Президентът на САЩ Доналд Тръмп вероятно ще форсира регистрирането на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп вероятно ще форсира регистрирането на
Коментари Харесай

Тръмп отвръща на Спутник В?

Президентът на САЩ Доналд Тръмп вероятно ще форсира регистрирането на американска ваксина срещу COVID-19, написа вестник Ню Йорк таймс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11383
Според изданието държавният глава е смятал да отвърне на руския си колега. Както вече писахме, вчера Владимир Путин е обявил, че страната му е патентовала ваксината срещу инфекциозното заболяване с търговското название " Спутник В ".

Путин: Регистрирахме първата ваксина срещу COVID-19 в света

Тръмп вероятно ще ускори процеса по издаването на лиценз за препарата и по вътрешнополитически причини. " Бързото пускане на ваксината би му дало още известна подкрепа на президентските избори на 3 ноември ", посочи още вестникът.

" Американският лидер нееднократно е заявявал, че медикамента за предпазване от COVID-19 ще бъде пуснат в страната до края на на годината. Сега обаче той може да ускори процеса ", предположи " Ню Йорк таймс ".

Експерти са изразили опасения, че прибързаното пускане в оборот на ваксината би могло да доведе до проблеми. " Голяма е вероятността този препарат да бъде пуснат без да премине третата фаза на тестовете – тази за странични ефекти ", това са посочили медици пред медията.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11383  Германия записва най-големия скок на заразявания с ковид от началото на май Германия записва най-големия скок на заразявания с ковид от началото на май  Пекин смекчава изискванията за влизане на европейци в Китай Пекин смекчава изискванията за влизане на европейци в Китай  За пръв път от 11 години. Британия е в криза За пръв път от 11 години. Британия е в криза
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР