Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси одобри днес промени

...
Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси одобри днес промени
Коментари Харесай

Президентът на Египет разшири пълномощията си заради коронавируса

Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси одобри днес промени в закона за извънредно положение, които предоставят на него и службите за сигурност допълнителна власт, необходима според правителството в борбата с коронавируса, предаде Асошиейтед прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7572
Измененията позволяват на президента да спира занятията в учебните заведения и да поставя под карантина завърналите се от чужбина. Включват допълнителни правомощия да забранява частни срещи, протести, празненства и други форми на събирания. Военни прокурори ще имат възможност да разследват инциденти между армейски офицери и правоохранителните органи, като цивилният главен прокурор ще решава дали делото да отиде в съда. Президентът ще има правото да отлага плащания на данъци и такси за комунални услуги ида оказва икономическа помощ на пострадали сектори.

Египет налага възрастова граница за чуждестранните туристи

Промените в закона за извънредно положение бяха приети миналия месец от парламента, в който привържениците на Сиси имат голямо мнозинство.

Международна правозащитна група осъди промените и заяви, че египетските власти използват пандемията, за да разширят, а не да реформират " потисническия закон за извънредно положение ". Според " Хюман райтс уоч " само 18 от промените засягат пряко общественото здраве, а новите правомощия ще бъдат прилагани при всяко извънредно положение. " Позоваването на националната сигурност и обществения ред като оправдание е красноречиво за манталитета, с който е управляван Египет на Сиси ", каза Джо Сторк, директор за Близкия изток и Африка в базираната в Ню Йорк правозащитна група, допълва БТА.

Рекорден брой нови заразени и починали за денонощие регистрира Египет

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7572  В Кюстендил затвориха заведение за публично хранене поради неспазване на противоепидемичните ограничения В Кюстендил затвориха заведение за публично хранене поради неспазване на противоепидемичните ограничения  Броят на умрелите от COVID-19 във Филипините надвиши 700 Броят на умрелите от COVID-19 във Филипините надвиши 700  В МБАЛ В МБАЛ " Св.Пантелеймон " в Ямбол не доближава медицински личен състав
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР