Президентът Еманюел Макрон обяви нова карантина във Франция от петък;

...
Президентът Еманюел Макрон обяви нова карантина във Франция от петък;
Коментари Харесай

Макрон обяви нова карантина във Франция от петък

Президентът Еманюел Макрон обяви нова карантина във Франция от петък; училищата ще останат отворени, съобщава БТА.

Така Франция става втората държава след Германия, която ще въведе втора национална карантина в борбата с COVID-19.



След тежката първа вълна на COVID-19 във Франция много здравни работници не издържаха на напрежението и напуснаха работа. Пред много от тези, които останаха на дневен ред е страхът от психологическо несправяне със ситуацията.

„ Имаме все повече пациенти с COVID-19, но за съжаление нямаме по-голям капацитет да ги приемаме. Същото е и с персонала. Всъщност ние никога не сме оставали без пациенти с коронавирус, дори когато ситуацията изглеждаше овладяна. Не сме готови отново да преминем през това. Не и при обстоятелствата в момента”, коментира Селия Леже, която е медицинска сестра.

В неделя Франция регистрира 52 000 нови случая, но експертите смятат, че заедно с асимптоматичните пациенти, броят на заразените е два пъти по-голям.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14038  И лекарите в Пловдив приканиха да се съблюдават противоепидемичните ограничения И лекарите в Пловдив приканиха да се съблюдават противоепидемичните ограничения  Виктор Димчев: Познавам хора, които се присмиваха на ген. Мутафчийски, а в този момент пишат жалейки за свои близки Виктор Димчев: Познавам хора, които се присмиваха на ген. Мутафчийски, а в този момент пишат жалейки за свои близки  От на следващия ден: още по-строги ограничения на пазарите в София От на следващия ден: още по-строги ограничения на пазарите в София
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР