Предполагеми севернокорейски хакери са опитвали през последните седмици да проникнат

...
Предполагеми севернокорейски хакери са опитвали през последните седмици да проникнат
Коментари Харесай

Хакери атакуваха системите на Astra Zeneca

Предполагеми севернокорейски хакери са опитвали през последните седмици да проникнат в системите на британската фармацевтична компания " Астра Зенека " (Astra Zeneca), съобщава БТА, като се позова на анонимни източници на Ройтерс.

Според тях хакерите са използвали платформите " LinkedIn " и " WhatsApp ", за да отправят фалшиви оферти за работа към служители в компанията, която разработва ваксина против COVID-19. Мнимите представители на фирма за набиране на кадри са изпращали длъжностни характеристики, съдържащи зловреден код, който би дал на хакерите достъп до компютрите на жертвите.

Хакерската офанзива е обхванала голям брой хора, сред тях и работещи по ваксината, но вероятно не е била успешна, каза един от източниците. Инструментариумът и техниките, използвани при тези атаки, показват, че са част от хакерска операция, която експерти от САЩ приписват на Северна Корея, твърдят източниците.



Кибератаките срещу здравни заведения, вирусолози и производителни на лекарства зачестиха по време на коронавирусната пандемия. Проправителствени и престъпни хакерски групи се опитват са придобият данни за последните разработки на ваксини и информация за разпространението на вируса.

Смята се, че открадната информация може да бъде продавана, използвана за изнудване или да даде стратегическо предимство на чужди държави в борбата със заразата.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15848  Ангелов: Ваксините против COVID-19 ще бъдат безвъзмездни и доброволни

Ангелов: Ваксините против COVID-19 ще бъдат безвъзмездни и доброволни  Ето какво аргументи втората вълна COVID-19 в България и в Европейски Съюз Ето какво аргументи втората вълна COVID-19 в България и в Европейски Съюз  Разградски химик опитва лек против COVID-19 Разградски химик опитва лек против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР