Преди зверското убийство на тв водещата Виктория Маринова обвиняемият за

...
Преди зверското убийство на тв водещата Виктория Маринова обвиняемият за
Коментари Харесай

Нови разкрития за Северин! Ето какво си е купил за 3 бона месеци преди убийството

Преди зверското убийство на тв водещата Виктория Маринова обвиняемият за смъртта й Северин Красимиров карал кола без книжка. Това съобщава " Монитор ", цитирайки близки на семейството, пожелали анонимност. Три месеца преди касапницата на кея в Русе 21-годишният мъж се върнал от Германия с пари и си купил БМВ пета серия модел е39 за 3000 лв. Записали го на името на приятелката му.
Не е пробвал автомобила преди покупката, защото продавачът подозирал, че купувачът няма книжка, и не му позволил. Едва след прехвърлянето при нотариуса и плащането му дал ключовете, пише вестникът.
Друг интересен детайл е и фактът, че майката на Северин – Надежда, е платила бягството до Германия на сина си. 21-годишният младеж нямал никакви пари у себе си след престъплението. Разбрал обаче, че човек от ромския квартал на Русе ще пътува със семейството си натам, и го попитал дали може да го вземе. Мъжът имал място в колата и се съгласил, защото решил, че Северин ще му говори по пътя и ще го държи буден. Уговорката им била, когато пристигнат, майката да ги посрещне и да плати транспортните разходи. " През целия път думичка не обели”, разказал шофьорът на приятелите си от ромската махала на Русе " Селеметя ".
Красимиров нямал никакво намерение да бяга в чужбина. В неделя обаче, след като по всички новинарски емисии и сайтове започнала да излиза информация за жестокото убийство, се притеснил, разказали свидетели пред разследващия екип. Категоричното доказателство, заковало извършителя, е голямото количество ДНК, открита по тялото на журналистката Виктория Маринова. Освен семенна течност от Красимиров негов биологичен материал е открит под ноктите на жената. Тя се е борила до последно с убиеца, като успяла да окаже сериозна съпротива. Вики е одрала няколко пъти Северин, докато се е борила за живота си, което обяснява наличието на дезоксирибонуклеинова киселина (ДНК) от извършителя под ноктите й.
Съдебно-психиатричната експертиза е показала, че 21-годишният младеж може да носи наказателна отговорност и осъзнава вината си въпреки ниския си интелектуален потенциал. Северин е ходил на училище до 8-и клас, но не го е завършил, съобщава медията.
" Не го ли виждате, че той не може да говори български добре, затова се хващаше да работи като докер и изкарваше по 20 лв. С пари обаче никога не е разполагал, винаги е бил тих и скромен, гласът му не се е чувал, затова в квартала не успяхме да повярваме, че е той”, разказа жител на " Селеметя ". Младежът живеел в другата ромската махала – " Тракция”. След като се разбрало, че Северин е заподозрян, от там ромите изгонили роднините му, за да не създадат неприятности и на останалите обитатели на махалата. Поради тази причина леля му се скрила в " Селеметя ". На входа на квартала вчера пазеше екип на жандармерията, който ще бъде изтеглен следващите дни, защото ситуацията е спокойна.
Търговец на маратонки, който тренира ММА, и още един спортист, са били сред организаторите на нахлуването в ромската махала през миналата седмица, разказаха местни пред " Монитор”. " Първо отидоха в " Тракцията " и после тръгнаха към " Селеметя ". Нас обаче ни предупредиха и се организирахме да ги посрещнем с брадви и лопати”, разказаха жителите на " Селеметя ". В квартала им влезли 4 - 5 коли със свалени номера и петнайсетина мотора, чиито табели били увити с черно тиксо, за да не се виждат. Един от организаторите на бунта - търговецът на маратонки, пръв избягал, когато видял, че ще има отпор. Предполага се, че мотористите са се включили, защото същия ден имало събор или среща, твърдят местни. Единият от русенските мотоклубове пък се намира съвсем близо до мястото, където е извършено престъплението, видя екип на вестника.
" Виновен съм. Ще лежа, колкото ми дадат ". Това бяха едни от първите думи на Северин пред журналистите, преди да бъде разгледана мярката му за неотклонение. По време на заседанието в петък стана ясно, че седем жестоки удара в главата са сломили съпротивата на телевизионната водеща Виктория Маринова, която беше зверски убита и изнасилена до бетонната алея край Дунав в Русе, докато спортува. Нанесените удари са довели до тежки увреждания и са една от причините за настъпването на смъртта на младата жена. Това стана ясно в съдебната зала в Русе, където бе гледана мярката за неотклонение на обвинения в изнасилването и убийството 21-годишен Северин Красимиров.
Искането на окръжната прокуратура за налагането на постоянна мярка " задържане под стража " бе внесено в 8,40 часа, а заседанието бе насрочено скоростно - за 10,30 часа. Двама прокурори се явиха в съдебната зала – Кремена Колицова и окръжният обвинител на Русе Георги Георгиев. Дългогодишни съдебни репортери си спомнят, че последно в Русе това се е случвало преди около 20 години. В съдебната зала присъства само един от близките на убитата Виктория. Свекърът й Румен Максимов, който е дългогодишен журналист, стоеше в ъгъла покрусен.
Северин бе докаран в съдебната зала окован с пранги. Облечен бе със същия панталон цвят бордо и сива блуза, с които слезе от самолета на летището в София, но имаше и черна жилетка. Впечатление направи, че си е пуснал брада, вероятно за да промени външността си и да не бъде разпознат. Макар че служебният му защитник Иван Дойнов го предупреждаваше да мълчи, той отговори на въпросите на журналисти на не много правилен български език.
" Да, виновен съм. Спомням си, като минавам тъй и или тя, или аз я ударих, без да искам. " Оглеждай се нещо ", тъй съм казал и тя каза, нещо ми каза тя, не помня хубаво. И аз отидох там, ударих й един шамар, падна тя, после аз исках да си продължавам напред, тя ми хвана косата. Каквото ми дадат, доживотен затвор, ще го лежа ", почти проплака Северин. Каза, че съжалява и че не може да повярва, че той е извършил престъплението.
В съдебната зала станаха известни някои подробности от живота на Северин. Той каза, че няма завършен осми клас, постоянният му адрес е в квартал " Тракцията ", където е домът на леля му, и се препитавал като докер, но никога не е имал постоянна работа.
Според адвоката Иван Дойнов налагането на мярка " задържане под стража " е най-подходящата за Северин, който имал притеснения за живота си, ако останел на свобода. " Не мога да преценя каква да ми бъде мярката, предоставям на съда ", пък каза Красимиров. След изслушването на страните съдия Милена Пейчева се произнесе с определение за налагането на най-тежката мярка за неотклонение и Северин остава в ареста. Обжалване може да се направи в тридневен срок пред апелативния съд във Велико Търново, но това едва ли ще случи, като се имат предвид изразените притеснения за живота на обвиняемия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР