Предаването на новия коронавирус на фетуса по време на бременността

...
Предаването на новия коронавирус на фетуса по време на бременността
Коментари Харесай

Предаването на новия коронавирус по време на бременността е рядкост, но е възможно

Предаването на новия коронавирус на фетуса по време на бременността е възможно, но е рядкост, заявиха китайски учени, цитирани от БТА и Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2712
Специалистите проследили здравословното състояние на 33 бременни в град Ухан, където за пръв път бе идентифициран новият коронавирус.Те констатирали, че само три бебета, т.е. 9 процента от новородените, били заразени при раждането си.

" Тъй като стриктни процедури за контрол и превенция на инфекция бяха въведени по време на ражданията, е възможно щамове на новия коронавирус в горния респираторен апарат и ануса на новородените да са с майчин произход ", уточниха учените.

Трите заразени деца са момченца, родени с цезарово сечение, тъй като майките ми били засегнати от пневмония, свързана с новия коронавирус. Едното дете е родено преждевременно, в 31-ата седмица от бременността. Другите две бебета имали треска, а едното от тях - пневмония. Те постъпили в интензивно отделение и на 6-ия ден резултатите от тестовете им били отрицателни. Преждевременно роденото бебе било засегнато от пневмония, затруднено дишане и септицемия. То било лекувано в интензивно отделение и на 7-ия ден тестът му бил отрицателен. И трите бебета оцелели.

Резултатите от изследването са публикувани в Journal of the American Medical Association.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2712  Фалшиви профили на ген. Мутафчийски плъзнаха във фейсбук Фалшиви профили на ген. Мутафчийски плъзнаха във фейсбук  Пандемията от COVID-19 лиши живота на повече от 15 000 души в Европа Пандемията от COVID-19 лиши живота на повече от 15 000 души в Европа  Броят на инфектираните с ковид в Чехия доближава 2000 Броят на инфектираните с ковид в Чехия доближава 2000
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР