Преболедувалите Covid-19, които желаят да дарят кръвна плазма и нямат

...
Преболедувалите Covid-19, които желаят да дарят кръвна плазма и нямат
Коментари Харесай

ВМА: Може да дарите плазма за Covid болни без PCR тест

Преболедувалите Covid-19, които желаят да дарят кръвна плазма и нямат положителен PCR тест, могат да го направят във Военномедицинска академия.

Кръвният център на лечебното заведение разполага с нова апаратура за изработка на реконвалесцентна плазма, която е собственост на „ Пирогов “, съобщи за БНР д-р Мария Савчева - трансфузионен хематолог в спешната болница.

„ Апаратът, с който ще работим, е на болница „ Пирогов “, но е позициониран в кръвния център на Военномедицинска академия. Според протоколите на ВМА положителен PCR не се изисква - достатъчно е да има наличие на антитела. Така че ние ще спазим този протокол “.

За да може преболедувалите Covid-19 да станат донори на кръвна плазма, е необходимо да са минали около 30 дни след последните им симптоми, да са здрави и да са на възраст между 18 и 65 години, каза още д-р Мария Савчева.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15795  Унгария удължи рестриктивните мерки за влизане на чужденци поради COVID-19 до февруари следващата година Унгария удължи рестриктивните мерки за влизане на чужденци поради COVID-19 до февруари следващата година  Пулмолози: Мръсният въздух е идеална среда за разпространяване на COVID-19 Пулмолози: Мръсният въздух е идеална среда за разпространяване на COVID-19  Ваксинацията против COVID-19 в Африка няма да стартира по-рано от второто тримесечие на 2021 година Ваксинацията против COVID-19 в Африка няма да стартира по-рано от второто тримесечие на 2021 година
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР