Правителството на Нидерландия ще обяди тази вечер нови по-строги ограничителни

...
Правителството на Нидерландия ще обяди тази вечер нови по-строги ограничителни
Коментари Харесай

Нидерландия въвежда по-строги ограничителни мерки заради коронавируса

Правителството на Нидерландия ще обяди тази вечер нови по-строги ограничителни мерки заради Ковид-19, сред които евентуално затваряне на кафенетата и ресторанти, предаде Ройтерс.

Кралството с население 17 милиона стана през последните седмици една от горещите точки в разпространението на коронавируса в Европа. Вчера бе регистриран рекорден дневен прираст от близо 7000 новозаразени. Сега Нидерландия е страната с най-голям брой инфекции на глава от населението в света.

Правителството на премиера Марк Рюте не желаеше да връща в сила ограничителните мерки, които биха навредили на икономиката, но е под натиска на здравни експерти да вземе мерки, които да предотвратят претоварване на здравната система.

Правителствената пресконференция, на която ще бъдат обявени новите мерки, ще се състои в 19 ч. местно време.

Според националната радиотелевизионна компания НОС сред най-строгите мерки ще бъдат затваряне на баровете и ресторантите и даже забрана на продажбата на алкохолни напитки.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13191  Премиерът на Полша се сложи в самоизолация след контакт със инфектиран с COVID-19 Премиерът на Полша се сложи в самоизолация след контакт със инфектиран с COVID-19  Очаква се регулацията за доставката на храна за у дома да пресее компаниите на пазара Очаква се регулацията за доставката на храна за у дома да пресее компаниите на пазара  Босна и Херцеговина: 334 нови инфектирани и 11 умряли Босна и Херцеговина: 334 нови инфектирани и 11 умряли
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР