Правителството ще заседава днес, за да приеме схемата за подпомагане

...
Правителството ще заседава днес, за да приеме схемата за подпомагане
Коментари Харесай

Очаква се правителството да приеме постановлението, което е в помощ на бизнеса

Правителството ще заседава днес, за да приеме схемата за подпомагане на бизнеса, засегнат в най-голяма степен от разпространението на коронавируса у нас.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3112
След продължителни преговори с бизнеса и синдикатите се постигна принципно съгласие всички икономически сектори да имат достъп до схемата, при която държавата ще плаща 60 на сто от заплата на работника, ако той не бъде съкратен.

1 милиард лева осигурява държавата, за да покрива 60% от заплатите на работниците в рамките на 3 месеца, ако те не бъдат съкратени. 40%, но и осигуровките ще трябва да покрива работодателят.

Владислав Горанов: Мярката 60/40 е с грижа за работника, а не за фалиращи бизнеси


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3112  Над 1800 души са инфектираните с COVID-19 в Румъния Над 1800 души са инфектираните с COVID-19 в Румъния  Тръмп удължи рекомендацията за обществена изолираност с още 30 дни Тръмп удължи рекомендацията за обществена изолираност с още 30 дни  Кънтри артистът Джо Дифи умря на 61-годишна възраст от новия ковид Кънтри артистът Джо Дифи умря на 61-годишна възраст от новия ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР