Правителството на Финландия за пръв път препоръча днес да се

...
Правителството на Финландия за пръв път препоръча днес да се
Коментари Харесай

Финландия препоръча носенето на маски на обществени места

Правителството на Финландия за пръв път препоръча днес да се носят маски на обществени места. Случаите на заразени с коронавируса в страната нарастват, съобщава БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11432
Премиерът Сана Марин каза, че маските трябва да се слагат, когато социалното дистанциране е невъзможно, например в обществения транспорт.

Финландия въвежда задължителна 14-дневна карантина за всички пристигащи от рискови страни

По думите ѝ хората на възраст над 15 години, които пребивават на оживени места повече от 15 минути, също трябва да са с маски. Изключение се прави за онези райони в страната, където от две седмици не са регистрирани нови заразени.

Министър-председателката каза още, че пристигащите от държави с 8 до 10 случая с Ковид-19 на 100 хиляди жители в последните две седмици трябва доброволно да се самоизолират за 14 дни. А пристигащите от страните с повече заразени ще бъдат карантинирани задължително.

До днес правителството в Хелзинки официално не е подкрепяло предпазните маски. Днес здравните власти съобщиха за 41 нови случая с коронавирус - рекордно увеличение на денонощна база от края на май. Общият брой на заразените във Финландия от началото на пандемията възлиза на 7683. От тях 333-ма са починали.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11432  Безработицата в Съединени американски щати с връх от март Безработицата в Съединени американски щати с връх от март  Синдикатите удовлетворени от напредъка на новите стопански ограничения Синдикатите удовлетворени от напредъка на новите стопански ограничения  Доц. Мангъров с коментар за съветската ваксина против Covid-19 Доц. Мангъров с коментар за съветската ваксина против Covid-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР