Правителството на Унгария заяви пред македонската агенция „Макфакс“, че властите

...
Правителството на Унгария заяви пред македонската агенция „Макфакс“, че властите
Коментари Харесай

Унгария обясни защо е позволила на Груевски да поиска убежище

Правителството на Унгария заяви пред македонската агенция „ Макфакс “, че властите са позволили на Никола Груевски да кандидатства за политически убежище, а с това и да бъде изслушан в централата на Канцеларията за миграция и предоставяне на убежище в Будапеща, защото това е правен въпрос, съобщава " Фокус ".

„ Никола Груевски подаде искане за политическо убежище към съответната служба в Унгария. С оглед на факта, че той беше премиер на Македония 10 години, от съображения за сигурност, унгарските власти позволиха на господин Груевски да подаде искането за убежище и да бъде изслушан в седалището на Канцеларията за миграция и предоставяне на убежище в Будапеща, която ще се занимае с процедурата в съгласие с унгарските и международните закони “, гласи отговорът на унгарското правителство на въпросите на „ Макфакс “.

От там казват, че Македония е стратегически партньор и важен съюзник на Унгария. Будапеща смята още, че доброто сътрудничество между двете страни е изключително важно за развитието на балканския регион и сигурността на Европа. „ Настоящото македонско правителство е партньор на Унгария и затова по никакъв начин не искаме да се намесваме във вътрешните работи на суверенни държави. Освен това смятаме, че разглеждането на искането за убежище на бившия македонски премиер е чисто правен въпрос “, се добавя в съобщението от Будапеща. Накрая в отговора се казва, че в съответствие с унгарските закони, унгарските власти няма да дават повече информация за процедурата на Груевски, докато тя не бъде завършена.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР