Правителството на Северна Македония информира гражданите, че мерките за лична

...
Правителството на Северна Македония информира гражданите, че мерките за лична
Коментари Харесай

20 евро глоба, ако не носиш маска в Севрна Македония

Правителството на Северна Македония информира гражданите, че мерките за лична защита от коронавируса, т.е. носенето на маски на обществени места, остава в сила, пише вестник " Нова Македония ". За неспазването на заповедта за носене на маски от 30 април са предвидени глоби от 20 евро за физическите лица, а за компаниите, в които не се спазват мерките за носене на защитни средства от работещите и посетителите, е предвидена глоба от 2000 евро, пише изданието.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6621
В своя профил във Фейсбук премиерът Оливер Спасовски съобщи какви ограничителни мерки са предвидени по време на предстоящите първомайски празници, пише в. " Вечер ". Спасовски е информирал, че правителстото е взело решение за ограничаване на движението на гражданите на територията на цялата държава. На 1,2 и 3 май ще бъде позволено движение на гражданите от 5 часа сутринта до 14 часа. Забраната за движение в цялата държава ще започва в 14 часа и ще продължава до 5 часа сутринта на другия ден.

Най-тежките случаи на COVID-19 в Северна Македония ще се лекуват с озон и плазма

Вестник " Слободен печат " отбелязва, че в момента в Северна Македония има голям брой рестриктивни мерки като забрана за събиране на хора, задължителна дистанция от 2 метра, носене на маски или друга защита на носа и устата, затворени са училищата и границите, ограничен до минимум е общественият транспорт. Но когато рестриктивните мерки се смекчат и летищата започнат да приемат и изпращат пътници и когато училищата заработят, ще има ли държавата капацитет да се справи с евентуален втори пик на коронавируса в условия, при които всички жизнени процеси продължат по старому, т.е. когато мерките бъдат смекчени. Този въпрос " Слободен печат " е отправил към министъра на здравеопазването Венко Филипче.

Филипче смята, че втори пик може да се очаква през есента, когато стуацията може да бъде и по-сложна, защото ще се появят пациенти със сезонен грип и ще трябва да се лекуват в същите здравни капацитети, които сега са отстъпени само за пациентите с коронавирус. Министърът обаче е сигурен, че страната ще бъде по-подготвена да се изправи пред евентуална втора вълна на коронавируса заради опита, който вече има, пише скопският вестник.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6621  Пауло Дибала даде четвърти позитивен тест за ковид Пауло Дибала даде четвърти позитивен тест за ковид  Нигяр Джафер: Пандемията разкрива съществени проблеми Нигяр Джафер: Пандемията разкрива съществени проблеми  Шест нови инфектирани деца с COVID-19, трима души още са умряли

Шест нови инфектирани деца с COVID-19, трима души още са умряли
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР