Правителството на Испания изпълни заканата си от по-рано днес и

...
Правителството на Испания изпълни заканата си от по-рано днес и
Коментари Харесай

Официално: Мадрид е в извънредно положение

Правителството на Испания изпълни заканата си от по-рано днес и въведе извънредно положение на територията на Мадрид за срок от 15 дни в опит да ограничи разпространението на COVID-19. След този период всяко следващо удължаване на извънредното положение трябва да бъде одобрено от Конгреса.

По този начин рестриктивните мерки, отменени през вчерашния ден от Върховния съд, отново влизат в сила от днес.

От кабинета на Педро Санчес посочиха, че мерките остават със същата строгост, както досега, но вече юридическата тежест на решението е по-силна.

Преди правителственото заседание, на което е било взето решението за извънредното положение, испанският премиер е провел кратка среща с областния ръководител на Мадрид Изабел Диас Аюсо, която го помолила за отсрочка, но Санчес категорично ѝ отвърнал, че отсрочките вече свършили и кабинетът взема нещата в свои ръце, информира " Ел Паис ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13044  Проф. Христо Мермерски: Китайци ми откраднаха лек за COVID-19 Проф. Христо Мермерски: Китайци ми откраднаха лек за COVID-19  Швейцария заяви за рекорден брой новозаразени Швейцария заяви за рекорден брой новозаразени  Шест души медицински личен състав и петгодишно дете са измежду новозаразените с ковид в Сливенско Шест души медицински личен състав и петгодишно дете са измежду новозаразените с ковид в Сливенско
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР