Правителството на Албания въведе 30-дневен режим на стихийно бедствие, считано

...
Правителството на Албания въведе 30-дневен режим на стихийно бедствие, считано
Коментари Харесай

Албания въведе режим на стихийно бедствие заради коронавируса

Правителството на Албания въведе 30-дневен режим на стихийно бедствие, считано от днес, заради епидемията от коронавирус, предадоха БТА и ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2409
Приемането на съответен закон за гражданска защита предполага задължаване на правителството и местните власти да изплащат компенсации на всички граждани на страната, пострадали от стихийното бедствие.

Законът дава право на правителството да предприема мерки като използване на обществени сгради за безопасно убежище, евакуация на населението и осигуряване на жилища в безопасни райони.

До вчера вечерта броят на заразените с коронавирус в Албания беше 123 души, двама от болните починаха, а 10 оздравяха. За предотвратяване на разпространението на заразата властите затвориха държавните граници, в страната бе въведен полицейски час, затворени бяха кафенетата и ресторантите. На фона на напрегнатата ситуация премиерът Еди Рама съкрати наполовина заплатите на министритe.

NOVINI.BG ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2409  Издирват 23-годишна жена за нарушение на наложителната карантина Издирват 23-годишна жена за нарушение на наложителната карантина  Над 300 000 жители на Европейски Съюз чакат опция да се върнат от чужбина Над 300 000 жители на Европейски Съюз чакат опция да се върнат от чужбина  Драстичен спад на искащите да дарят кръв в Бургас Драстичен спад на искащите да дарят кръв в Бургас
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР