Появиха се снимки на своеобразния площад в Айтос, представляващ вододел

...
Появиха се снимки на своеобразния площад в Айтос, представляващ вододел
Коментари Харесай

Ето я кръчмата "Арабски нощи" в Айтос, където Пламен бе пребит от циганска орда, защото "заведението не било за българи"

Появиха се снимки на своеобразния площад в Айтос, представляващ вододел между българите и ромската махала по склона нагоре, числеността им не може да се определи, но въпреки ранния час гъмжи от малки деца, безработни родители и млади мъже, някои от които с вид на изпечени престъпници, пише Флагман.бг.

Пред къщата на ул. " Бяло море " N32 е спряла полицейска кола. Двама униформени са отворили вратите и чакат 76-годишната Йорданка да излезе от къщата си, за да я отведат в полицейското управление.

Жената предпочита да разкаже какво се е случило в нощта срещу 18 октомври , преди да даде показания. Не изглежда особено сигурна в органите на реда, че след като им разкаже за случилото се, може да се чувства спокойна за живота си.

„ Нахлуха през външната врата на двора, започнаха да блъскат и по заключената на площадката, счупиха стъклото. Аз и Пламен крещяхме за помощ, но никой от съседите не се показа. Циганите бяха много. Сега ще ме пита кои са били, а аз не ги познавам – бяха много. И пак ще дойдат. Няма да ме оставят на мира, а аз живея сама и разчитах на внука ми Пламен, който, когато си беше в Айтос идваше да спи при мен. След нападението им те няма да го оставят на мира”, разказва Йорданка.

Тя сочи и една от обувките в малкото салонче, която останала от нападателите. Жената е изключително разстроена и изплашена. Докато разговаряме с нея в двора ѝ пред къщата, на около 150 м от нас, на своеобразното площадче, където е фаталното заведение „ Арабски нощи” със залепен до него хранителен магазин, се е насъбрало множество сеирджии от ромите. Гледат враждебно, но не припарват заради полицейското присъствие.

След като полицйският автомобил отвежда баба Йорданка за разпит, екипа на Флагман.бг се отправя към " Арабски нощи ", където Пламен и приятелят му Илиян Йовчев бяха прогонени, тъй като заведението не било направено за българи. По пътя между " Арабски нощи " и къщата на бабата на Пламен циганската ордата е преследвала, удряла с ритници и юмруци Пламен, докато стигне до дома на баба си. Ако патрулката не е пристигнала за минута-две след обаждането им на тел. 112 баба Йорданка казва, че двамата щели да бъдат мъртви, а къщата унищожена.

" Арабски нощи " всъщност е нощен бар. Отварял след 22:00 часа. Според един възрастен човек, собственичката Таня Стоянова от с. Дъскотна била забелязана само веднъж при оборудването на заведението. То се приемало като място, в което се събирали само ромите – нещо като анклав. Грешката на Пламен била, че около 1:00 часа след полунощ влязъл вътре да купи две бири.

ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Една от обувките на нападетелите още е в малкото салонче, където продължили да удрят Пламен, а баба му крещяла за помощ


Баба Йорданка пред къщата със високи огради, отправя се към полицейското управление


Докато двамата полицаи отвеждат уплашената жена отсреща множеството от цигани – млади и стари наблюдаваше сцената като цирк


Т.нар. нощен бар " Арабски нощи " се намира на около 300 м от къщата на баба Йорданка, при вида на фотоапарат циганите се отдръпнаха, за да не попадат в кадър. Наблюдавах ни враждебно.


Ето ви и собственичката на нощния бар, който и довечера ще отвори врати


Така изглежда оборудването, виждат се и няколко наргилета


В долепения до " Арабски нощи " магазин се продават и банички. Вътре видяхме униформрен полицай, присъствието му беше дискретно
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР