Починалите от Ковид-19 в САЩ нараснаха с повече от 1200

...
Починалите от Ковид-19 в САЩ нараснаха с повече от 1200
Коментари Харесай

САЩ отчитат най-висок брой починали от COVID-19 за едно денонощие от май

Починалите от Ковид-19 в САЩ нараснаха с повече от 1200 във вторник, което е най-високият денонощен ръст от май насам, съобщи Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10921
Калифорния и Флорида, два от най-многолюдните щати, регистрираха рекордни денонощни стойности на смъртните случаи, като в двата щата заедно са отчетени 362 от общо 1227 починали в страната. Печален рекорд отбелязаха и Арканзас, Монтана и Орегон.

Смъртните случаи в САЩ нарастват и на седмична основа за трета седмица поред.

Увеличеният брой на новозаразените в Аризона, Калифорния, Флорида и Тексас предизвика претоварване на болниците. Разпространяването на инфекцията накара щатите да направят обратен завой в усилията си за отваряне на икономиката.

Досега в САЩ са регистрирани почти 150 хиляди смъртни случая от Ковид-19, показател, по който страната е на първо място в света. Случаите на заразяване нараснаха с над 64 хиляди във вторник и достигнаха до 4,38 милиона.

От 20-те страни с най-голямо разпространение на коронавируса, Съединените щати са на шесто място по смъртни случаи спрямо населението с 4,5 починали на 10 хиляди жители. Пред тях са Великобритания, Испания, Италия, Перу и Чили, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10921  250 новозаразени и 8 умряли с COVID-19 у нас за денонощието 250 новозаразени и 8 умряли с COVID-19 у нас за денонощието  Пациентка с COVID-19 подари последната си пенсия на лекарите, грижили се за нея Пациентка с COVID-19 подари последната си пенсия на лекарите, грижили се за нея  Руски институт стартира тествания на ваксина против ковид Руски институт стартира тествания на ваксина против ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР