Потребител на популярната социална мрежа Reddit направи много интересна публикация

...
Потребител на популярната социална мрежа Reddit направи много интересна публикация
Коментари Харесай

Брошура от 1678 г. обяснява появата на мистериозните кръгове в полетата

Потребител на популярната социална мрежа " Reddit " направи много интересна публикация в раздела на сайта, посветен на извънземните.



Жител на Обединеното кралство казва, че наскоро е открил на тавана си рядка брошура, датираща от 1678 г. Мъжът не повярвал на очите му, когато видял какво се е казвало в нея. Тази стара публикация, наречена " Странни новини от Хертфордшир ", се опитвала да обясни странния феномен, който представляват кръговете в житните полета.

Много скептици и праволинейни учени твърдят, че кръгове в полетата започват да се появяват сравнително наскоро, с разработването на автоматични средства за косене на зърнени култури, изобретяването на лазери и други уникални технологии. Шегаджии, митификатори и любители на славата създават такива рисунки върху култури, представящи ги като произведения на представители на извънземни цивилизации.



Независимо от това, сега виждаме напълно добре, че мистериозните картини из полетата са били наблюдавани преди почти три и половина века, когато такава техника не съществувала дори в човешкото въображение. Вярно е, че тогава за появата на кръговете в полетата не били обвинявани шегаджии, нито извънземни, а дяволът.

Брошурата разказва за един фермер от Хертфордшир, който отглеждал овес. Една нощ мъжът видял от прозореца как полето му било осветено, сякаш било изпълнено с огън. На другата сутрин шокираният англичанин забелязал в културите си идеален и дори огромен кръг - сякаш изкосен от гигантска коса.

Благочестивият човек решил, че са замесени тъмни сили и побързал да каже на селяните - енориашите на местната църква - за случилото се. Слухът за това, което се е случило, се разпространил бързо в района и в резултат на това тази интригуваща информация стига до наши дни под формата на брошура. Никой не се съмнявал, че виновен е Лукавият.

Никой смъртен не може да направи това, се казва в текста, което означава, че дори сто души с коси няма да успеят да окосят такъв огромен кръг на полето през нощта. Освен това всичко било придружено от мистериозно сияние...

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР