Потвърдените случаи на коронавирус в Мексико надхвърлиха 700 хиляди вчера,

Потвърдените случаи на коронавирус в Мексико надхвърлиха 700 хиляди вчера, ...

Потвърдените случаи на коронавирус в Мексико надхвърлиха 700 хиляди.


Потвърдените случаи на коронавирус в Мексико надхвърлиха 700 хиляди вчера, съобщи Ройтерс, като се позовава на последните данни от здравното министерство на страната. Починалите от COVID-19 достигнаха 73 697.

Властите съобщиха за нови 2917 случая през последното денонощие, с което общият им брой достигна 700 580, както и за 204 починали. Властите обаче признават, че действителните числа вероятно са много по-високи.

На пресконференция в неделя заместник-здравният министър на Мексико Уго Лопес-Гател заяви, че през последните два месеца разпространението на коронавируса в страната бележи спад.

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор беше критикуван, че омаловажава здравната криза, като продължава да насърчава семействата да ходят на ресторант въпреки че други страни налагат карантинни мерки, отбелязва агенцията.

 ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 12421 За седмица: Броят на заразените с коронавируса по света нарасна с близо 2 милиона За седмица: Броят на заразените с коронавируса по света нарасна с близо 2 милиона Аржентина регистрира рекорден брой жертви на коронавируса Аржентина регистрира рекорден брой жертви на коронавируса 151 са новите случаи на COVID-19 у нас 151 са новите случаи на COVID-19 у нас
Повече за Коронавирус
corona най-ново: лесни стъпки: просто ръководство: eпидемия:

Източник: novini.bg