Потвърден е случай със средно тежка клинична форма на заболял

...
Потвърден е случай със средно тежка клинична форма на заболял
Коментари Харесай

46-годишна жена от търговищкото село Голямо Ново е с положителен тест за COVID-19

Потвърден е случай със средно тежка клинична форма на заболял от COVID-19 в област Търговище. Това е жена на 46 години от търговищкото село Голямо Ново, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Търговище.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9979
Случаят е съобщен на здравните власти днес сутринта от Инфекциозно отделение на МБАЛ - Търговище. Пациентката е насочена за хоспитализация след преглед на 30 юни от личният си лекар. Хоспитализирана в същия ден след обяд 14,20 часа в здравното заведение в Отделението по инфекциозни болести. Жената се е оплаквала от отпадналост, температура, суха кашлица и задух. Направен й е бърз тест, взет й е секрет за PCR тест, който излиза положителен на 1 юли, конкретизират от РЗИ.

На косъм от абсолютния рекорд по заразени с коронавирус у нас, вирусът взе две жертви

Заболялата живее в самостоятелна къща с четирима контактни от семейството си. Жената не е напускала страната, не съобщава да е ималала контакт с карантинирани, както и с болни. На домашните контактни са връчени предписания за поставяне под 14 дневна домашна карантина. Взети са им проби за PCR тест, които са транспортирани до " МБАЛ Св.Ив.Рилски " в Разград. Епидемиологичното проучване продължава, информират от здравната инспекцията.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9979  Каназирева разгласи кои са новите случаи на COVID-19 в Пловдивско Каназирева разгласи кои са новите случаи на COVID-19 в Пловдивско  Какво предсказват ясновидци и астролози за COVID-19 Какво предсказват ясновидци и астролози за COVID-19  Ниските кислородни равнища при COVID-19 може да се дължат на увреждане на кръвните кафези Ниските кислородни равнища при COVID-19 може да се дължат на увреждане на кръвните кафези
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР