Посолството на Република Гърция в България ни информира, че във

...
Посолството на Република Гърция в България ни информира, че във
Коментари Харесай

Електронният формуляр за влизане в Гърция през Кулата няма да работи до 14 юли

Посолството на Република Гърция в България ни информира, че във връзка с предстоящите промени на правилата за влизане в Гърция през ГКПП „ Кулата-Промахон “, задължителният за попълване електронен формуляр, генериращ QR код, няма да бъде наличен за пътуване през ГКПП „ Кулата-Промахон “ до 14 юли 2020 г., вторник, 00:01 часа.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10332
Пътуващите, които вече са издали своите формуляри, все още ще могат да преминат граничния пункт, но граждани без формуляр няма да бъдат допуснати да влязат и ще трябва да отложат пътуването си за 15 юли.

Гръцкото посолство информира също, че новите правила влизат в сила на 15 юли 2020 г. в 6 часа сутринта, а не както бе съобщавано до сега - от 14 юли.

Припомняме, че според новите правила всички граждани, които влизат в Гърция през ГКПП „ Кулата-Промахон “, по несъществени причини са задължени да представят негативен ПСР тест за коронавирус, извършен не по-рано от 72 часа преди влизане в Гърция.

Само пътници, които имат сертификат за негативен ПСР тест, ще бъдат допускани да влязат в Гърция.

Гръцкото посолство уточни днес, че сертификатът за отрицателен резултат от проба за коронавирус трябва да бъде издаден на английски език и да съдържа трите имена и номера на паспорта (лична карта) на пътника.

Последно: Влизаме в Гърция само с отрицателен тест през " Кулата "

Тестовете за коронавирус ще бъдат признавани, ако са направени в национални референтни лаборатории, национални здравни лаборатории или частни лаборатории, които са акредитирани от съответните национални органи по акредитация (не непременно специално за COVID-19). Сертификати, които не отговарят на тези критерии, няма да бъдат приемани. Фалшифицирането на сертификат се наказва от гръцкото законодателство.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10332  Нови 698 случая на ковид в Румъния Нови 698 случая на ковид в Румъния  Финландия заяви за 12 нови случая на COVID-19, Норвегия - за 9 Финландия заяви за 12 нови случая на COVID-19, Норвегия - за 9  Проф. Костов разкри 5 елементарни правила, които би трябвало да съблюдаваме поради COVID-19 Проф. Костов разкри 5 елементарни правила, които би трябвало да съблюдаваме поради COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР