Поряди високия брой на новозаразените с коронавирус Австрия въвежда от

...
Поряди високия брой на новозаразените с коронавирус Австрия въвежда от
Коментари Харесай

Австрия въвежда граничен контрол по границата с Чехия и Словакия

Поряди високия брой на новозаразените с коронавирус Австрия въвежда от полунощ контрол по гранцата с Чехия и Словакия, се казва в съобщение на Министерството на вътрешните работи.

Малките гранични пунктове ще бъдат затворени, стационарни контроли ще заместят патрулиращите в близост до границата мобилни екипи във вътрешността на Австрия.

Всички влизащи в страната ще трябва да спазват задължителната карантина, като е допустимо за някои преминаващи да бъде забранено влизането в Австрия.Изключение правят пътуващите ежедневно, за да отидат на работа в другата държава, и за товарните превози.

Ограничителните мерки се удължават и във въздушния транспорт - ще бъде продължена забраната за кацане на самолети от Великобритяния и Южна Африка, която сега е валидна до 10 януари. Това съобщи на пресконференция днес министърът на здравеопазването Рудолф Аншобер, без да уточнява до кога ще бъде продължена забраната. В момента се извършва процес на наблюдение на разпространение на заразата, респективно на мутациите на вируса, за да бъде преценено дали ще последват забрани за кацане и от други дестинации, уточни Аншобер.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18028  Дания създава цифров паспорт за имунизация против COVID-19 Дания създава цифров паспорт за имунизация против COVID-19  Европейски Съюз е подготвен да утвърди трета ваксина против коронавирус до края на месеца Европейски Съюз е подготвен да утвърди трета ваксина против коронавирус до края на месеца  Здрав доктор умря след имунизиране, за първи път заподозряха препарата на Здрав доктор умря след имунизиране, за първи път заподозряха препарата на " Пфайзер "
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР