По отношение на диагностицирането няма друга алтернатива освен real time

...
По отношение на диагностицирането няма друга алтернатива освен real time
Коментари Харесай

Щабът и Медицинския съвет се разбраха за бързите тестове

По отношение на диагностицирането няма друга алтернатива освен real time pcr, особено в този етап на пандемията и нейния пик.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2725
Това обяви на извънредна пресконференция в Министерски началникът на Щаба за борба с коронавируса генерал Венцислав Мутафчийски  Венцислав Мутафчийски Венцислав Методиев Мутафчийски е български лекар, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20 по повод анонсираното от премиера Бойко Борисов, че бързи тестове ще бъдат направени на 1000 - 1200 души, за да се получат възможно най-добрите резултати за справяне с пандемията. " Ще се търси не новозаболял, а прекарал коронавирус, нали правите разликата? Периодично ще се тества тази група от 1000-1200 човека и така ще могат да се направят модели, по които ще може да се види дали и как се изграждат антитела. Нямаме противоречия по нито един от въпросите с Медицинския експертен съвет ", категоричне бе генерал Мутафчийски.

Бойко Борисов след Европейския съвет за COVID-19: Ние сме се презапасили

Отношение по темата взе и членът на експертния съвет към Министерск исъвет пулмологът д-р Александър Симидчиев. " Благодаря че се създаде Медицинския експертен съвет. Заедно с Щаба адаптирахме мненията си и така ще можем да се справим с тежката ситуация. Трябва да изпозлваме мозъците си и да бъдем заедно, за да успеем. Това, което се случи, е, че се рабрахме и се съгласихме на една обща позиция. Когато правим едно такова мониторингово проучване, на финала ще можем да дадем един ясен отговор. Аз лично съм много удовлетворен от обединението на мнеията ни. С генрал Мутафчийски проведохме изцяло разговор на медицинска тематика и видяхме как можем да постигнем единно мнение. Осъзнаваме тежестта на решенията, които трябва да взимаме. Аз съм удовлетворен, че ще структурираме подход, чрез който науката ще помогне българите да се върнат на работа и децата ни да излязат на улицата да играят отново ", заяви той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2725  Бойко Борисов след Европейския съвет: Започваме тестването за COVID-19 на изложените на риск Бойко Борисов след Европейския съвет: Започваме тестването за COVID-19 на изложените на риск  БЛС: Рецептата е заповед към фармацевта БЛС: Рецептата е заповед към фармацевта  Пациентка: COVID-19 е болест, която не наподобява на никоя друга Пациентка: COVID-19 е болест, която не наподобява на никоя друга
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР