Полша ще отвори в събота границите си за граждани на

...
Полша ще отвори в събота границите си за граждани на
Коментари Харесай

Полша отваря границите си за граждани на ЕС

Полша ще отвори в събота границите си за граждани на страните от ЕС, а от вторник следващата седмица ще бъдат подновени международните полети. Това обяви полският премиер Матеуш Моравецки, цитиран от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9133
" В някои страни пандемията все още се държи по много обезпокоителен начин, така че засега ограничаваме това решение (отварянето на границите) до страните от Европейския съюз ", каза той.

Руснаците заобикалят забраната за пътуване заради коронавируса, минавайки през Беларус

Полша затвори през март границите си за чужденци, за да спре разпространението на коронавируса. Впоследствие започна постепенно да снема ограниченията върху обществения живот и през май бяха отворени всички търговски центрове, хотели и ресторанти.

През последните седмици в страната има ръст на инфекциите, главно в южния каменовъглен район. В понеделник бяха регистрирани рекордните за денонощие 599 нови случая. По данни от тази сутрин в Полша с население от около 38 милиона са били регистрирани 27 668 случая с коронавирус, от които 1191 са довели до смърт.

По-рано днес Австрия съобщи, че от вторник премахва ограниченията за влизане в нея от 31 европейски държави. От гражданите, пристигащи от тези страни, няма да се иска да представят тест или да бъдат поставяни под 14-дневна карантина.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9133  Доц. Мангъров и други лекари провокираха щаба на дебат за COVID-19 Доц. Мангъров и други лекари провокираха щаба на дебат за COVID-19  До 5 години затвор, в случай че заразиш различен с COVID-19 в Таджикистан До 5 години затвор, в случай че заразиш различен с COVID-19 в Таджикистан  Проф. Мира Кожухарова: Извънредните ограничения натрупат проблеми, които имунитетът не може да реши Проф. Мира Кожухарова: Извънредните ограничения натрупат проблеми, които имунитетът не може да реши
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР