Полските власти разчитат да започнат ваксинацията срещу коронавируса с ваксината

...
Полските власти разчитат да започнат ваксинацията срещу коронавируса с ваксината
Коментари Харесай

Ваксинацията срещу COVID-19 в Полша може да започне на 27 декември

Полските власти разчитат да започнат ваксинацията срещу коронавируса с ваксината на " Пфайзер " и " /Бионтех " (Pfizer/BioNTech) на 27 декември, заяви днес началникът на премиерската канцелария Михал Дворчик в интервю за полско радио, цитирано от БТА и ТАСС.

По думите му ако днес Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) одобри ваксината, вечерта на 26 декември в Полша ще пристигнат първите почти 10 000 дози и на 27 декември първите 10 000 души ще бъдат имунизирани.

Първите, които ще бъдят ваксинирани, ще са медиците.

В близките няколко седмици в Полша се планира да бъдат създадени 8000 центъра за ваксинация. Съобщава се, че имунизациите ще се правят на два етапа безплатно и доброволно. На всички ваксинирани ще се издава справка и електронен код, потвърждаващи имунизацията и даващи възможност да не спазват редица действащи ограничения, отбелязва ТАСС.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17108  Дания изгаря труповете на избити поради ковид норки Дания изгаря труповете на избити поради ковид норки  Аналогични са мутиралите форми на ковид в Южна Африка и Англия Аналогични са мутиралите форми на ковид в Южна Африка и Англия  Д-р Брънзалов: Вирусът търси способи да се популяризира Д-р Брънзалов: Вирусът търси способи да се популяризира
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР