Положението в бежанския лагер Мория на остров Лесбос и още

...
Положението в бежанския лагер Мория на остров Лесбос и още
Коментари Харесай

ЕК се скара на Гърция за бежанските лагери: Стягайте се по-бързо за зимата!

Положението в бежанския лагер Мория на остров Лесбос и още повече на Самос продължава да е потресаващо. Това заяви Параскеви Миху, ръководителката на генерална дирекция „ Миграция и вътрешни работи “ на Европейската комисия. Гърция може да бъде изправена пред санкции догодина, предупреждават източници, цитирани от „ Български новини “.

Миху призова гръцките власти да ускорят подготовките за предстоящата зима. По думите на европейската представителка, която е от гръцки произход, условията в лагера Мория са се подобрили в известна степен с преместването през септември на 3000 бежанци от общо 10 300, живеещи в пренаселения лагер. Около 4000 обаче живеят извън лагера и положението им е отчайващо предвид настъпващия зимния сезон.

В Самос обаче нещата са дори по-зле, тъй като повечето новопристигнали се насочват натам, каза още тя. Бежанският лагер, създаден да приеме 600 души, сега помещава 4118 и има огромни проблеми с условията на живот. Гърция е получила срок до септември догодина да подобри условията и да увеличи капацитета на този лагер до 1500 души, а останалите бежанци да бъдат прехвърлени на други места.

Според неназовани източници на вестника, ако условията в бежанските лагери не бъдат подобрени до септември 2019 г., комисията може да наложи санкции на Гърция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР