Положението в Испания е повече от критично, тук е като

...
Положението в Испания е повече от критично, тук е като
Коментари Харесай

Наш лекар в Испания: Положението тук е като на война

Положението в Испания е повече от критично, тук е като на война. Работя в здравно частно заведение, което преди три седмици се превърна в болница за лечение на на пациенти с COVID-19. На етажите имаме повече от 160 души и трябваше да преустроим цялата болница. Това сподели в ефира на ``Лице в лице`` по bTV нашият сънародник д-р Милен Бонев, който работи като анестезиолог в болница в Барселона.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3438
,,Всички операционни блокове, които са три на брой, превърнахме в реанимации. Във всяка операционна зала имаме по двама пациенти и на практика сме изчерпали почти целия ресурс по отношение на интензивното лечение``, допълни д-р Бонев.

,,Да, имаме млади пациенти, като двама души на 44 и 46 години са в реанимация. Около 30% от населението на Испания е над 60-годишна възраст, поради което повечето пациенти са възрастни``, отбеляза лекарят.

Испания: 849 жертви за 24 часа

Той посочи, че на този етап има известно лечение, но то е палиативно и не може да се говори за конкретна терапия на заболяването. По думите му вентилацията помага изключително много.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3438  Народното събрание с изключително съвещание на 2 април Народното събрание с изключително съвещание на 2 април  Стабилни ли са били банките преди рецесията с ковид? Стабилни ли са били банките преди рецесията с ковид?  Армения удължи до 10 април изключителните ограничаващи ограничения поради COVID-19 Армения удължи до 10 април изключителните ограничаващи ограничения поради COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР