Познаваме се изключително добре и много често животът на президента

...
Познаваме се изключително добре и много често животът на президента
Коментари Харесай

Секретарят на Румен Радев: Президентът не е срещу F-16, а срещу процедурата на избирането му

Познаваме се изключително добре и много често животът на президента е бил в моите ръце. Като човек, който е подготвял авиационната техника. Това каза пред bTV полк. Димитър Стоянов, главен секретар на президентството.

„ За мен това беше различната новогодишна реч. Много години преди това ние слушахме много захаросани новогодишни речи. Някой да е запомнил тези речи? Вижте, че тя вече се коментира цяла седмица “, заяви той относно станала повод за много полемики реч на Румен Радев в последните секунди на 2018 година.

„ Президентът каза истините “, добави той.

По отношение на процедурата за изтребителите и оспорването на избора на F-16 от страна на Румен Радев, секретарят на президента заяви: „ Когато се дава предимство на една и съща оферта, се очаква, че има някаква зависимост, т.е. има нещо, което не е прозрачно. Идва въпросът защо не играем по правилата “.

„ Когато променят правилата в хода на конкурса, става доста интересно “, добави той и цитира изказване на Цветан Цветанов, че изборът няма да бъде експертен, а политически и ще се гласува в парламента. „ Защо г-н Цветанов съобщи тази новина от Вашингтон “, попита той.

На въпрос дали администрацията на президента лобира за изтренители „ Грипен “ полк. Стоянов отговори: „ Кога президентът е споменал конкретен самолет? Никога “.

По думите му, Румен Радев не атакува офертата за F-16. „ Атакува начина, по който беше избрана тази оферта “, каза той.

Помолен да прогнозира какви ще бъдат отношенията между президентството и правителството през 2019 година, полк. Стоянов каза: „ Ако правителството положи малко повече усилия за борба с корупцията, борба с ниските доходи, за повишаване на доходите, тогава е възможно наистина да има необходимия диалог “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР