По естествен начин остават тези мутации на вируса, които не

...
По естествен начин остават тези мутации на вируса, които не
Коментари Харесай

Проф. Иво Петров: Агресивността на COVID-19 намалява, ще има няколко ваксини

По естествен начин остават тези мутации на вируса, които не ни убиват. По-агресивните си отиват с починалите болни. Имам много познати, които ми казват, че са с Коронавирус и като попитам какви са симптомите ми казват - никакви. Това заяви кардиологът проф. Иво Петров в ефира на Нова телевизия.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9210
" Агресивността на вируса намалява, то не е живо същество, а е на границата между живото и неживото. Има само РНК, така че му трябва приемник, за да се развива и оцелява. Ултравиолетовите лъчи го убиват, озоновите частици също. Има няколко вида активни кислородни молекули, които също го унищожават, не е само озона. Може да се озонира въздуха и да се озонира водата, защото вирусът се разпространява във фините прахови частици. България е пионер в тази област. Нещата се случват чрез машина. Имам в кабинета си умалена машинка и я пускам по 5-6 пъти на ден. Отрицателните йони, които усещаме до водните басейни, повишават имунитета ни ", каза още той.

Пореден ръст на COVID-19 у нас! Има нови 93 случая

Попитан дали това е втора вълна, той заяви, че по-скоро не, а това се дължи на повечето контакти между хората. " Повечето случаи се дължат и на това, че се тестват повече лица. Например в САЩ се изследват само тези, които имат симптоми и това е грубо, но прагматично ", заяви проф. Петров.

" Не изключваме да имаме нов щам есента, както това се случва с грипа. Ваксината за него функционира един или два сезона и след това отслабва. В медицината никога не е абсолютно, няма да има медикамент, които да ни предпазва на 100%. Ще има много ваксини, няма да е една ", подчерта той.

Според него трябва да направим всичко възможно, за да не се затвори обществото пак, защото сме социални същества. " Няма да има такива варианти при които няма да могат болниците да приемат пациенти. Има разработени механизми за приемане и обработването. Да не забравяме, че има по-големи убийци от COVID-19 като масивния инфаркт. Трябва да продължим да съществуваме в условията на една инфекция, която отслабва ", допълни проф. Петров.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9210  Нови 258 инфектирани с ковид в Германия Нови 258 инфектирани с ковид в Германия  Седем нови случая на ковид в Китай Седем нови случая на ковид в Китай  Д-р Брънзалов за COVID-19: Вече знаем повече за вируса и не действаме на проба - неточност Д-р Брънзалов за COVID-19: Вече знаем повече за вируса и не действаме на проба - неточност
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР