Под ръководството на Районна прокуратура – Петрич се водят бързи

...
Под ръководството на Районна прокуратура – Петрич се водят бързи
Коментари Харесай

По време на карантина: Роми тропнаха хоро в Петрич

Под ръководството на Районна прокуратура – Петрич се водят бързи досъдебни производства срещу три лица – В.Я., С.Г. и С.Я. по обвинение за извършено от тях престъпление по чл. 355 от НК.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4779
Вчера, 07.04.2020 г., органите на МВР в града са извършили проверка по повод видеоклип, публикуван в социалната мрежа Фейсбук. Обезпокоителното в него било множество празнуващи хора, излезли около 15 ч. на улица пред дома си в ромската махала в гр. Петрич, в условията на обявеното извънредно положение в страната.

27 акта за нарушаване на противоепидемичните мерки са съставени в Сливен

Същите играели хоро, въпреки въведените противоепидемични мерки, свързани с противодействието на вируса Covid 19. Празнуващите направили запис с мобилен телефон, който впоследствие публикували в социалната мрежа.

В хода на извършената проверка е било установено, че на 26.03.2020 г. В.Я., С.Г. и С.Я. пристигнали в страната през ГКПП Дунав мост 2 Видин с лек автомобил с чужда регистрация. Пред компетентните български власти те заявили, че пътуват от Великобритания. За всеки от тях било издадено предписание за спазване на задължителната 14-дневна карантина на адреса им в гр. Петрич.

Предстои Районна прокуратура – Петрич да привлече в качеството на обвиняеми В.Я., С.Г. и С.Я. за извършеното от тях престъпно деяние – неспазване на противоепидемичните мерки по време на пандемия и извънредно положение, свързано със смъртни случаи. За него българското законодателство предвижда наказание „ лишаване от свобода “ до пет години и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

Предстои единият от въпросните лица – С.Я., да бъде задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа. Той е осъждан и е извършил деянието по настоящото бързо производство в изпитателен срок по предходна присъда.

Досъдебните производства са взети на специален надзор в Софийска апелативна прокуратура.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4779  Без наличие на миряни на литургиите за Великден и в Румъния Без наличие на миряни на литургиите за Великден и в Румъния  Извънреден брой на Държавен вестник обнародва актуализацията на бюджета и изключителното състояние Извънреден брой на Държавен вестник обнародва актуализацията на бюджета и изключителното състояние  Доц. Мангъров изясни при какви условия ще бъдем предпазени при нова вълна на ковид Доц. Мангъров изясни при какви условия ще бъдем предпазени при нова вълна на ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР