Подкрепа, внимание и много любов – това дават възпитателите от

...
Подкрепа, внимание и много любов – това дават възпитателите от
Коментари Харесай

Дарителска кампания подкрепя развитието на деца със сензорни и говорни проблеми

Подкрепа, внимание и много любов – това дават възпитателите от Детска градина „ Слънчице “ в Мездра на своите малки герои – деца със сензорни, говорни и езикови нарушения, деца в риск и в неравностойно положение. Тук малчуганите получават възможност да се развиват емоционално, учат се да се изразяват, да бъдат толерантни.

За да оказват още по-ефективна подкрепа на общо 56 деца, ръководството на ДГ „ Слънчице “ инициира проект „ Усмивка под дъгата “ за изграждане на специално обособено пространство, където децата ще насочват своята енергия в положителна посока чрез спорт и художествени дейности, ще изразяват себе си чрез музика, ще изпълняват упражнения за овладяване и намаляване на агресията.
„ Всяко дете е специално, всяко дете има право да е щастливо, а нашата мисия като учители и най-вече хора е да се грижим за усмивките им.

В стая „ Усмивка под дъгата “ децата ще могат да изразят себе си чрез играта, ще могат да добият нужната самоувереност, да развият качествата, които са им необходими в общуването с връстници и възрастни “, разказва директорът на детската градина Атанаска Христова.


Проектът „ Усмивка под дъгата “ набира финансиране чрез десетата юбилейна дарителска кампания на Райфайзенбанк „ Избери, за да помогнеш “, която традиционно подкрепя значими за обществото социални, здравни, културни и еко каузи. Можете да подкрепите каузата на ДГ „ Слънчице “ чрез дарение през платформата izberi.rbb.bg с банкова карта, чрез превод през Райфайзен Онлайн или чрез SMS на единен дарителски номер 17 777, с ключова дума DMS MEZDRA.


Сред другите социални каузи, включени в тазгодишното издание на „ Избери, за да помогнеш “, са още проекти за подкрепа на деца в неравностойно положение и самотни възрастни хора на SOS Детски селища, Фондация „ За нашите деца “, Каритас България, Фондация „ Дечица “, Фондация „ Конкордия “ и Фондация „ Х.Степич “. Информация за всички тях и лесен начин за дарение – на izberi.rbb.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР