Податливостта към COVID-19 намалява наполовина за младежите под 20 години

...
Податливостта към COVID-19 намалява наполовина за младежите под 20 години
Коментари Харесай

Податливостта към COVID-19 намалява наполовина, ако сте под определена възраст

Податливостта към COVID-19 намалява наполовина за младежите под 20 години в сравнение с по-възрастните, а клиничните симптоми се проявяват само при една пета от заразените деца и тийнейджъри, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9382
За разлика от тях симптомите на COVID-19 се проявяват при хората на 70 и повече години в 69 процента от случаите.

Специалисти от лондонския Колеж по хигиена и тропическа медицина са направили модел с данни от 32 места в Китай, Италия, Япония, Сингапур, Канада и Южна Корея. Резултатите им показват, че затварянето на училищата вероятно е имало ограничено значение при предаването на новия коронавирус.

Стероидът дексаметазон помага при тежки форми на COVID-19

Статия за изследването е публикувана в сп. " Нейчър медисин ".

Учените са симулирали също епидемия от COVID-19 в 146 столици по света и са установили, че очакваният общ брой на клиничните случаи варира в зависимост от средната възраст. В държавите с по-младо население проявата на COVID-19 може да е по-лека.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9382  Фелдшер се самолекувал от COVID-19 с чай и аспирин, ползвал го и на пациенти Фелдшер се самолекувал от COVID-19 с чай и аспирин, ползвал го и на пациенти  Проф. Николай Витанов с нова прогноза: В края на есента може да сме с 5-цифрено число на болни Проф. Николай Витанов с нова прогноза: В края на есента може да сме с 5-цифрено число на болни  59 нови случаи на COVID-19 в Сърбия 59 нови случаи на COVID-19 в Сърбия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР