Повече от 90% от украинците не биха се съгласили да

...
Повече от 90% от украинците не биха се съгласили да
Коментари Харесай

Поумняха ли? 91% от украинците няма да излязат на Майдан-2014, ако времето можеше да се върне

Повече от 90% от украинците не биха се съгласили да излязат на Майдан през 2014 г, ако можеше да се върне миналото. Тези данни огласи украинската телевизия NewsOne, след акета, която проведоха журналисти.

Програмата " Големият вторник " е продължила час и половина, през което време са гласували 9 390 души. От тях едва 9% заявили, че отново биха взели участие в събитията от 2014 г., когато бе насилствено сменено предишното управление, а страната затъна в дълбока икономическа криза и войната в Донбас. 91% от анкетираните отговорили, че не биха искали повторението на тези събития.

През ноември миналата година депутатът от Радата Мустафа Найем, който бе един от инициаторите на Майдана, проведе подобно допитване. Тогава 51% от участниците заявиха, че отново биха излезли на Площада на независимостта ", а 49% отговориха отрицателно.

Новата анкета показва драстичната промяна и то само за година в оценките на огромното мнозинство за онези смутни събития, които не донесоха на хората обещаваните им щедро " плодове на демокрацията ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР