Повече от 80 000 служители на полицията и жандармерията ще

...
Повече от 80 000 служители на полицията и жандармерията ще
Коментари Харесай

Френската полиция се стяга за война – ще има ли нов щурм на Бастилията

Повече от 80 000 служители на полицията и жандармерията ще осигуряват реда по улиците на френските градове във връзка с новата акция на „ жълтите жилетки “. Това съобщи вестник " Вен минют ", позовавайки се на източници във френското вътрешно министерство.

Лидерите на „ жълтите жилетки “ призоваха в социалните мрежи поддръжниците да излязат на демонстрации в столицата и провинцията. Градовете, в които акциите ще бъдат най-масови са Париж, Бордо, Лион, Тулуза, Лил, Нанси, Ла Рошел и Руан. Място на срещата - площад „ Бастилия “.

Както съобщават от префектурата на столичната полиция, властите в Париж ще установят периметър за сигурност в центъра на града, който обхваща улиците, водещи към Елисейския дворец, сградите на Министерството на вътрешните работи и други държавни учреждения. Префектурата мобилизира повече от 5 хиляди служители на реда в тези квартали.

Един от неформалните лидери на " жълтите жилетки " Ерик Друе покани във Фейсбук активистите да се съберат на Площада на инвалидите в седми район на столицата. Той призова да носят цветя и свещи в памет на жертвите от началото на протестите. Според агенция „ Франс прес “, през последните два месеца десет души са загинали, а повече от 1600 са ранени.

Други представители на " жълтите жилетки " призоваха протести да се проведат на площад „ Бастилия “. Според организаторите 27 хиляди души вече са проявили интерес към тази проява. В префектурата на полицията очакват други групи демонстранти да се съберат на площада на Републиката и на подстъпите към на Шанз-Елизе. " Жълтите жилетки " ще организират протести и по магистралите в регионите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР