Плевен отделя годишно по около 4 милиона лева за социални

...
Плевен отделя годишно по около 4 милиона лева за социални
Коментари Харесай

Плевен отделя годишно по около 4 милиона лева за социални услуги в общината

Плевен отделя годишно по около 4 милиона лева за социални услуги в общината. Обобщените данни за изминалата 2019 г. показват, че с близо 3 989 000 лева са подкрепени над 1300 граждани, от които между 300 и 400 са били деца. Това съобщи пресцентърът на Общинския съвет като се позова на приетия годишен анализ.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7304
От услугите на Домашния социален патронаж са се възползвали жители на пет населени места - Плевен, Славяново, Бохот, Коиловци и Пелишат. В областния център потребителите на тази услуга средно на месец са почти 400, в Славяново - 40, Бохот - 25, Коиловци - 41, а в Пелишат - 20 възрастни и стари хора.

Два дневни центъра за деца и пълнолетни лица с увреждания са обхванали с услугите си всички 24 населени места на общината. През Дневния център за пълнолетни лица с увреждания средномесечно подкрепа са получили 30 души, а в Центъра за деца с увреждания - 26. Социални услуги са предоставили Защитено жилище за лица с умствена изостаналост в Плевен с капацитет за 10 места; три центъра за социална рехабилитация и интеграция с 65 деца и 25 младежи и възрастни и шест центъра от семеен тип с 96 деца и младежи.

Безработицата в Плевен достигна близо 8 на сто

В Плевен Кризисен център за жени и деца помага на преживели домашно насилие и жертви на трафик. През миналата година той е оказвал помощ на около шестима души всеки месец. Центърът за обществена подкрепа е предоставял месечно услуга на стотина деца. Домът за стари хора в Бохот е приютил 55 души.

Общинският съвет на Плевен е приел План за социалните услуги до 2021 г. в който се запазват броят и размерът на услугите. Новост ще бъде разкриването на Център за временно настаняване на бездомни лица с 20 места.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7304  Доналд Тръмп разкри какво не му дава сън Доналд Тръмп разкри какво не му дава сън  Германия остава нащрек, само че ще облекчи рестриктивните мерки против ковид Германия остава нащрек, само че ще облекчи рестриктивните мерки против ковид  БАБХ стартира всеобщи инспекции в заведенията БАБХ стартира всеобщи инспекции в заведенията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР