Петролните фючърси се понижават с над 2% по време на

...
Петролните фючърси се понижават с над 2% по време на
Коментари Харесай

Нещо невиждано се случва на петролните пазари след паниката на борсите

Петролните фючърси се понижават с над 2% по време на търговията във вторник, тъй като инвеститорската паника на световните фондови борси се отрази негативно и на пазарите на суровини.

Януарските фючърси на петрола сорт брент се понижават с 2,22% към 65,30 долара за барел, а аналогичните фючърси на американския лек суров петрола - с 2,34% към 55,90 долара за барел, отправяйки поглед към техните важни дъна съответно от 64,61 и от 54,90 долара, достигнати седмица по-рано (на 13-ти ноември).

Подновеният спад на цените на петрола е факт въпреки очакваното от мнозина решение за намаляване на добивите с до 1,4 млн. барела дневно на предстоящата на 6-и декември срещата на " ОПЕК + ".

Поръчките на Apple рязко намаляха, Уолстрийт се разтресе

Петролните фючърси продължават да се търгуват с около 25% под достигнатите върхове от началото на октомври, като зад това рязко намаляване на цените на черното злато стоят опасенията за забавяне на глобалния икономически растеж и респективно на потреблението на петрол през следващата година, както и силното увеличаване на добивите и на доставките на суров петрол от САЩ.

Шефът на Международната агенция по енергетика (МАЕ) Фатих Бирол заяви по време на конференция в Норвегия, че петролните пазари са навлезли в безпрецедентен период на несигурност, дължащ се на геополитическата нестабилност.

" Навлизаме в безпрецедентен период на несигурност на петролните пазари. Ето защо е изключително важно Норвегия да бъде надежден доставчик на нефт и газ ", отбеляза Фатих Бирло, цитиран от Ройтерс.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР