Петко Симеонов е един от основателите на СДС. Той се

Петко Симеонов е един от основателите на СДС. Той се ...

Петко Симеонов гневно подбра Иво Христов: Гаври се с Желю Желев!.Петко Симеонов е един от основателите на СДС. Той се възмути в личния си профил в социалната мрежа от изказване на началникът на кабинета на президента Румен Радев – Иво Христов.

Симеонов смята, че Христов се е „изгаврил“  с предложението Летище София да се казва „Желю Желев“. Всъщност основателят на СДС е един от авторите на тази идея.

Ето кои думи на Иво Христов породиха гнева на Симеонов:

„Защо не?! По времето на СДС започна масовата емиграция, старата сграда едва побираше куфарите на заминаващите, тъй че летището си струва да се свърже с това круширало трибуквие. Но пък по времето на БСП емиграцията заприлича на панически екзод и "Позитано"20 също е добро име за летище. По времето на НДСВ мракът продължи, но бе построен, а през 2006г. пък бе въведен в експлоатация Терминал 2. С него и досадният виц за двата изхода от българската безизходица - Терминал 1 и Терминал 2 - тъй че "Тройна коалиция" също е подходящо име за летище. Но според мен справедливостта изисква аерогарата да носи името на премиера Борисов. Все пак той лично уважи откриването на мегалетището в Истанбул, което обрича софийското на нерадостно бъдеще. Пък ако успее и да го концесионира на някоя Гинка....“

 


Без да се бави Симеонов бързо отвърна на публикуваното в социалната мрежа със следното изявление:

„Драги Иво, изненадан съм от твоя постинг.
Ние, група граждани, се обръщаме към президента на републиката чрез петиция. Ти, началникът на неговата канцелария, намираш за естествено да се изгавриш с нашето обръщение. Още повече че преди половин година ти беше запознат със съдържанието на нашето искане и то ти беше връчено по надлежния ред. Постъпваш против длъжността си. Защо?
Освен това твърдиш неистини. От некомпетентност или умишлено, не мога да преценя.
Началото на масовото емигриране от страната даде Тодор Живков в края на май 1989 г. От страната побегнаха стотици хиляди нейни граждани. За няколко месеца избягаха 300 хиляди. Това придоби размера на хуманитарна катастрофа.
Бягството продължи с опашки пред западни посолства с молба за визи за напускане на страната веднага след 10 ноември 1989 г. Нова масова вълна за напускане възникна и след изборите за ВНС.
Емигрирането на редовите граждани, не на служители на тайните служби, и на лица, престъпили закона, няма нищо общо със СДС.
Нима СДС е виновно за масовата емиграция на Запад от Румъния, Полша, Унгария, Украйна, Русия...? Защо твърдиш неверни неща?
Още. Благодарение на подписите на народните представители във ВНС на нареченото от теб „круширало трибуквие“ беше приета конституцията на Република България. По длъжност се очаква ти да служиш на тази конституция.
Подиграваш ли се с моя подпис, с подписите на останалите депутати от „круширалото трибуквие“?
Това „трибуквие“, благодарение и на общоевропейския процес, доведе до рухването на тоталитарната система. Изпълни ли задачата си СДС?
Прочети учредителната декларация на СДС, за да видиш, че постигнахме всичко. Естествено беше тази широка коалиция, обединила демократите от целия политически спектър, след като постигна своята цел, да отстъпи на втори и трети план.
Искрено съжалявам, че ме принуждаваш да пиша тази реплика.“

 

Източник: blitz.bg