Петима свидетели държат ключа към разкриването на мистерията с изчезналия

...
Петима свидетели държат ключа към разкриването на мистерията с изчезналия
Коментари Харесай

Петима ключови свидетели разплитат мистерията с изчезналия малайзийски Боинг MH370

Петима свидетели държат ключа към разкриването на мистерията с изчезналия самолет от полет MH370 на Малайзийските авиолинии, който е в неизвестност от 8 март 2014 година. Това твърди ирландският частен детектив Ноел О‘Гара, цитиран от „ Дейли Мейл “.

Според него, изчезналият Боинг е свален погрешка с ракета, изстреляна от малайзийската армия. Той твърди, че е говорил с хора, които видели последните мигове на самолета. Информацията, която получил, би могла да се използва за намирането му.

В официалните доклади правителството на Малайзия посочва, че всички доказателства сочат, че самолетът е бил на ръчно управления и умишлено е отклонен от маршрута си Куала Лумпур-Пекин и е насочен да прелети над Индийския океан.

„ Най-вероятно MH370 още лежи на дъното на морето в този район. Освен ако малайзийското правителство не го е извадило. Те биха знаели с точност до няколко мили къде е паднал “, заяви О‘Гара пред „ Сън “.

Един от хората, с които е говорил, е нефтодобивния работник от Нова Зеландия Майк Маккей, който твърди, че е видял как самолетът пада докато бил на платформата си близо до Виетнам. Машината „ се спускала с голяма скорост, опитвайки се да си върне контрола “, и след това паднала, посочил той.

Латифе Делела е била на друг полет и видяла нещо, за което твърди, че била самолет на повърхността на водата, по същото време, когато MH370 изчезнал.

Английската мореплавателка Катерин Тий разказала на австралийски разследващи, че видяла горящ самолет и два по-малки самолета над него докато била на път за остров Пукет.

Другите двама свидетели на О‘Гара са малайзийски рибари, които твърдят, че самолетът е паднал до Кита Бхару в Малайзия. Според ирландеца, правителството може да е покрило катастрофата и да е извадило доказателствата от морето.

Изчезването на полет MH370, който се отклони страшно много от курса си малко преди това, е най-голямата мистерия в авиационната история. Въпреки че някакви отломки бяха намерени на източния африкански бряг, все още не са открити части от тялото на самолета. Беше претърсена огромна част от повърхността на Индийския океан.

През януари индонезийският рибар Русли Кусмин заяви, че той и екипажът му са видели катастрофата. Той записал координатите на мястото, където твърди, че самолетът се е ударил във водата, на джипиес устройство, което показа пред репортери. Той, обаче, не обясни защо вади това доказателство пет години след трагедията.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР