Пет дни не са достатъчни, за да реагират тестовете на

...
Пет дни не са достатъчни, за да реагират тестовете на
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Радев трябва да е под карантина 

Пет дни не са достатъчни, за да реагират тестовете на евентуално заразяване с коронавирус. Трябва да минат поне седем дни. Карантината обаче ще остане 10 дни, а няма да бъде смъквана на седем. Това каза директорът на " Пирогов " проф. Асен Балтов пред Канал 3.

Той отбеляза, че се надява болестта при премиера Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да премине леко.

По отношение на президента Радев Балтов каза, че той трябва да е под карантина заради полския президент, въпреки днешния отрицателен тест. Дали трябва да си прави още тестове президентът, може да каже РЗИ, заяви директорът на " Пирогов ". Неговото мнение е, че Радев трябва да остане 10 дни под карантина. 14-дневна карантина за болни и 10 дни за контактни е напълно достатъчно според проф. Балтов.

40 заразени от медицинския персонал има дневно и това е проблем, каза директорът на " Пирогов ". Но всеки, който се е заклел да бъде лекар, знае, че ще среща животозастрашаващи ситуации. В София има дифузно разпространение, което не може да бъде контролирано, посочи той.

Проф. Балтов заяви, че ако започне производство на ваксина срещу коронавирус до края на годината, в следващите 3-6 месеца ще я има масово за целия свят. Той се надява до пролетта в България да има ваксина срещу коронавирус. Балтов каза, че няма да се ваксинира против грип, няма да ваксинира и децата си, но би препоръчал на родителите си да се ваксинират против грип.

Лечението на коронавирус стъпва на усещането на лекуващите лекари. Засега няма утвърдена обща лекарствена терапия.

Проблемът с медицинските кадри у нас не може да се реши изведнъж. Въпрос на няколко години е да се развиват младите кадри, те да остават в България и да лекуват тук. В момента има недостиг заради факта, че доста медици боледуват, заяви проф. Балтов.

Неговото лично мнение е, че публика на мачовете не трябва да има, а ресторантите трябва да затварят преди полунощ. Според него училищата не трябва да затварят, но университетите могат да минат на онлайн обучение.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13795  Броят на новите случаи на ковид в Италия за денонощие за пръв път надвиши 20 000 Броят на новите случаи на ковид в Италия за денонощие за пръв път надвиши 20 000  Проф. Костов: Борисов е болен, а не инфектиран - рисков е Проф. Костов: Борисов е болен, а не инфектиран - рисков е  Доц. Мангъров: Мерките против ковид са безсмислени, болните би трябвало да са у дома и да пият чай Доц. Мангъров: Мерките против ковид са безсмислени, болните би трябвало да са у дома и да пият чай
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР