Перу започна имунизационната си кампания срещу КОВИД-19 с новопристигналите дози

...
Перу започна имунизационната си кампания срещу КОВИД-19 с новопристигналите дози
Коментари Харесай

Перу започна имунизационната си кампания срещу COVID-19 с китайска ваксина

Перу започна имунизационната си кампания срещу КОВИД-19 с новопристигналите дози от ваксината на китайската компания " Синофарм ". Властите там се опитват да овладеят яростна втора вълна на вируса, наложила столицата Лима да бъде затворена, предаде Ройтерс.

Здравните власти дадоха началото на кампанията в интензивното отделение на болница " Арсобиспо Лоайса ", където на медицинския персонал е планирано да бъдат поставени първите ваксини от началната пратка от общо 300 000 дози, доставени от " Синофарм " в неделя.

Перу затъна в политическа криза миналата година и първоначално изостана от по-богатите си съседи в сключването на сделки за ваксини. Разположената в Андите държава впоследствие подписа няколко договора с американската компания " Пфайзер ", шведско-британската " Астра Зенека " и " Синофарм ". В добавка към това Перу ще получи ваксини и по международния механизъм на Световната здравна организация КОВАКС.

Перуанските власти възнамеряват незабавно да ваксинират 1 милион медици, полицаи и военни. Това ще стане в първата фаза на имунизацията, която вероятно ще продължи през целия март.

След това те ще ваксинират 5,3 милиона възрастни, хората с хронични заболявания и индианските общности.

Със сделката със " Синофарм " Перу си осигурява 38 милиона ваксинни дози. В неделя се очаква да пристигне нова пратка от 700 000 дози, заявиха здравните власти.

От началото на тази година заболеваемостта в Перу рязко се повиши, което изправи болниците и намиращата се в лошо състояние здравна система пред рухване. Властите са засекли да се разпространяват както бразилската, така и британската разновидност на коронавируса.

Дотук в Перу са регистрирани почти 1,2 милиона случая на заразяване и 42 400 починали.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19548  Калифорния изпревари Ню Йорк по брой на смъртните случаи, свързани с COVID-19 Калифорния изпревари Ню Йорк по брой на смъртните случаи, свързани с COVID-19  Франция продължи изключителното състояние до 1 юни Франция продължи изключителното състояние до 1 юни  Китай записва нови случая на COVID-19 за последното денонощие Китай записва нови случая на COVID-19 за последното денонощие
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР