Пентагонът обяви, че замразява за два месеца всички планирани движения

Пентагонът обяви, че замразява за два месеца всички планирани движения ...

Пентагонът замразява за два месеца всякакви движения на американски войски в цял свят.


Пентагонът обяви, че замразява за два месеца всички планирани движения на американски войски по света, включително дислоцирането и репатрирането на военнослужещи от места на конфликти, заради епидемията от новия коронавирус, предаде Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2532
Министърът на отбраната Марк Еспър нареди да се преустановят за 60 дни всички придвижвания на военни и цивилни служители на министерството и на живеещите с тях в чужбина членове на семействата им.

Пентагонът: Епидемията от коронавируса може да трае месеци

Заповедта обхваща около 90 000 американски военни в чужбина и важи за всякакви учения, дислоцирания, предислоцирания и други придвижвания на военни части.

"Към днешна дата не се предвижда тази заповед да се отрази на изтеглянето на американските сили от Афганистан, което трябва да завърши 135 дни след подписването на споразумението", сключено с талибаните на 29 февруари, се казва в изявление на Пентагона.

Към 25 март Пентагонът е потвърдил 435 случая на заразяване с коронавируса сред свои военни и цивилни служители, членове на семействата им и подизпълнители на ведомството. Един подизпълнител е починал.

Във вторник беше съобщено за трима заразени американски морски пехотинци на борда на самолетоносача "Теодор Рузвелт", който плава в Тихия океан. Те са били евакуирани, а хората, с които са били в контакт, са поставени под карантина.

NOVINI.BG ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:


Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 2532 НА ЖИВО: Нов случай на коронавирус у нас, болните стават 243 НА ЖИВО: Нов случай на коронавирус у нас, болните стават 243 Предприемач: Ако в Китай някой опиташе да се разхожда като Каролев, щяха да го разстрелят Предприемач: Ако в Китай някой опиташе да се разхожда като Каролев, щяха да го разстрелят Роса, една медицинска сестра от Испания: Лекарите са готови за кризата, но болниците - не! Роса, една медицинска сестра от Испания: Лекарите са готови за кризата, но болниците - не!
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg