Педагози от ромски произход ще бъдат наемани на работа в

...
Педагози от ромски произход ще бъдат наемани на работа в
Коментари Харесай

Наемат роми в детските градини в Търговище

Педагози от ромски произход ще бъдат наемани на работа в детски градини в Търговище. Целта - освен подкрепа за местните деца, и шанс за професионално развитие на младежи от малцинствата, информира Нова тв.
В тази инициатива партньор на Клуба на нестопанските организации e една детска градина в града, където бъдещите педагози ще могат да получат практическа подготовка, да карат своите стажове и да реализират доброволчески инициативи.
„ Минахме през няколко етапа, като първият беше да издирим тези младежи, които са високо мотивирани да учат. След това минахме през едно обучение, което се състоя в София, за да разберат те какво се очаква от тях. В момента ги записахме на допълнителни курсове, които ще им дадат една добра подготовка за държавни и зрелостни изпити. С нетърпение очакваме да дойде моментът в който те да разберат дали са приети в съответните ВУЗ-ове, в които ще кандидатстват. Вярвам, че нашият проект ще бъде един добър модел за интеграция на бъдещите поколения от местната общност”, коментира Мирослава Маджарова, ментор на „ Програма за подкрепа на ромски педагози “.
Членовете на клуба на НПО в момента работят с петима дванадесетокласници, на които им предстои да продължат образованието си във висши учебни заведения. Провеждат се периодични срещи с участниците в Програмата за подкрепа на ромски педагози, както и с техните родители.
Четирима зрелостници ще участват в допълнителни курсове по Български език и литература с цел обогатяване на знанията си и по-добро представяне на зрелостните и кандидат-студентски изпити. След успешно представяне на младежите са предвидени и покриване на семестриалните такси по време на следването им.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР