Пациентът, дал положителна проба за коронавирус от поповското село Зараево

...
Пациентът, дал положителна проба за коронавирус от поповското село Зараево
Коментари Харесай

Разкриха подробности за първия заразен с COVID-19 в Търговищко

Пациентът, дал положителна проба за коронавирус от поповското село Зараево и настанен в областната болница в Търговище, е в умерено увредено състояние. Това е съобщил управителят на лечебното заведение д-р Иван Светулков на свиканото днес от областния управител Митко Стайков спешно заседание на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса. Повод за срещата е първият регистриран случай на заразен с COVID-19 от областта.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7580
Според д-р Светулков сега се наблюдава начална дихателна недостатъчност. От тази сутрин 53-годишният мъж вече няма температура. Пациентът диша самостоятелно, като му се подава допълнително кислород през маска.

Карантиниран в отделението е персоналът, работил в периода от получаване на положителния резултат до момента. Предстои да се вземат проби на всички тях и контактните им лица.

Към днешна дата в отделението се лекуват още седем пациенти. Те ще бъдат обслужвани от различен персонал. Създадена е организация за пълна изолация на пациента с COVID-19 и обслужващия го персонал.

Вече цяла България пламна заради COVID-19. Има болен и в Търговище

МБАЛ-Търговище разполага с достатъчни количества лични предпазни средства. Работи се съгласно всички изисквания и препоръки за безопасност, е съобщил главният лекар д-р Светулков.

Днес са взети проби за PCR-тест на контактните лица от семейството на заразения пациент. Резултатите ще бъдат готови в началото на следващата седмица. Дотогава ще бъдат карантинирани в домашна обстановка. Направени са им и бързи тестове за коронавирус, резултатите са отрицателни.

Взети са мерки и спрямо работното място на съпругата на заразения - шивашка фирма в Попово, където тя е работила заедно с около 30 души.

За предприетите действия са уведомени кметът на Община Попово, кметът на с. Зараево и директорът на училището в селото.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7580  СЗО: Победата над ковид е постижима СЗО: Победата над ковид е постижима  Словакия не е отчела през вчерашния ден нито един нов случай на ковид Словакия не е отчела през вчерашния ден нито един нов случай на ковид  Нови шест смъртни случая от COVID-19 в Босна и Херцеговина Нови шест смъртни случая от COVID-19 в Босна и Херцеговина
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР