Парламентът трябва да спре да работи по начина, по който

Парламентът трябва да спре да работи по начина, по който ...

Цонев: Ще продължим да работим, но няма да се правим на герои.


Парламентът трябва да спре да работи по начина, по който го прави сега. Ние предложихме да го правим от кабинетите си.  Предложихме дистанционно работа, предложихме да гласуваме от кабинетите си.Това заяви от трибуната в НС депутатът от ДПС Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2580
По думите му основно човешко право е  правото на живот. "Пред него всички сме второстепенни", подчерта Цонев и допълни, че в момента те не гарантират нито правото на живот на народните представители, нито собствения си, нито този на близките си, защото не спазват наложените мерки.

Будинов: Парламентът трябва да затвори, положението е сериозно!

"В момента заради пандемията, заради опасността за живота на хиляди, на стотици хиляди граждани по света, се суспендират временно основни човешки права. Правото на свободно движение, правото на свободно изразяване по определени теми. Правото на труд дори. Ако това е така, ние трябва да прогласим, че основна наша задача е да гарантираме правото на живот", допълни Цонев.

Според него правото на живот се гарантира като не го застрашаваш твърде. "Лекарите казват, че ние го застрашаваме", допълни още Цонев. По думите му от 20 дни депутатите се правят на безсмъртни.

"Българските граждани могат да имат права по всички въпроси с изключение на един - държавният бюджет. Какъв смисълът да дебатираме стотици предложение. Други носят отговорността, как се справят в ситуацията, какви мерки взимат и какъв е бюджетът. Ние сме тук, за да сме опозиция", заяви депутатът от ДПС.

Караянчева: Да се свикват заседания на НС, но само при актове за извънредното положение

"Колко от вас пътуваха до тук, поне сто, а другите граждани могат само в извънредни условия да напускат градовете. Ние можем да направим така, че да работи парламента в условията на тази криза и да изпълнява законодателната си функция по конкретните мерки", категоричен бе Цонев.

"Обръщам се с реверанс и поклон към медиците, към полицаите и към всички, които се стремят да спазват реда и се опитват да ограничат заразата. Искам да ви кажа, че ние ще продължим да работим, но няма да е правим на герои", подчерта Цонев.
Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 2580 НОИ открива гореща телефонна линия за въпроси относно осигурителните права при безработица НОИ открива гореща телефонна линия за въпроси относно осигурителните права при безработица Разкриха важни подробности за личните документи по време на извънредното положение

Разкриха важни подробности за личните документи по време на извънредното положение Удължават срока на всички мерки срещу коронавируса у нас до 12 април Удължават срока на всички мерки срещу коронавируса у нас до 12 април
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg